blok-oranje-rood

‘De positiviteit raken we nooit kwijt’

blok-oranje-rood

Na bijna een jaar geleden, dat de meiden voor het laatst een wedstrijd wonnen, zou je denken dat ze misschien de moed langzaam aan zouden verliezen … gelukkig is niks minder waar.
Het thema van dit verslag is daarom dan ook “De
positiviteit raken we nooit kwijt!”  

Op een hele mooie zaterdagochtend verzamelden we ons op onze vaste plek. Iedereen was op tijd, de dag begon al goed. Bovendien waren er weer voldoende auto’s, daarover is trouwens nooit te klagen in ons team. 
Helaas mocht Marlinde vanwege een simpele verkoudheid niet meedoen, hoewel ze zelf erg graag wou, maar in deze tijden moeten we ons aan bepaalde regeltjes houden, hoe flauw ze soms ook lijken. Wees niet bang Marlinde, een verkoudheid is zo weer over.
De heenweg verliep probleemloos en we kwamen mooi op tijd aan. Er was genoeg tijd voor een warming-up en een wedstrijdbespreking en niks stond daarom een leuke wedstrijd in de weg.  

Ondanks de uitslag zijn er toch nog genoeg positieve dingen te benoemen. 1-7 is bijvoorbeeld lang niet zo erg als 0-7. De eer is daarmee wederom gered. Tot nu toe hebben we elke week nog weten te scoren. 
Af en toe zagen we de felheid en inzet die we graag zien. Soms werden zelfs duels aangegaan en gewonnen. Er werden enkele kansen gecreëerd, mooie voorzetten gegeven, soms goed gecombineerd op het middenveld, van achteruit opgebouwd, schoten tegen gehouden en dus ook een goal gemaakt (een hele mooie lange rush van Mila). Natuurlijk hopen we al deze dingen de komende wedstrijden steeds meer te gaan zien, maar het begin is er. Had ik al verteld dat de ranja lekker was…en mooi op tijd. Ik kan het weten, ik heb stiekem 2 bekertjes gehad. 

Het gevoel na de verloren wedstrijd werd weer snel genezen met een gezonde dosis kleedkamerlol. Dit helpt altijd. Het enige dat je er voor nodig hebt is een kleedkamer en een groep giebelende  voetbalmeiden van FC Zutphen. 

We sloten af met een mooie toeristische route terug naar Zutphen. De afslag Deventer lag er uit, dus leek via Lochem rijden een goed idee. Alleen toen bleek dat ook afslag Lochem er uit lag. Zo hadden we des te meer tijd om na te praten over voetbal, het weekend en alle andere zaken die meiden van die leeftijd bezighoudt.  

Al met al weer een leuke voetbaldag, ondanks de nederlaag. Wees gerust, het moment van een overwinning komt elke week dichterbij. Ik geloof dat daar een bezoek aan de MacDonalds aan vast zit. Als dat ze niet motiveert …

Een Trainer

Vind ik leuk 0