De MO15-2 ruilen shirtjes

Na een maand zonder wedstrijd, was het vandaag eindelijk weer zover. Met nog 3 wedstrijden te gaan, speelden we vandaag onze laatste thuiswedstrijd. Met zowaar alleen maar eigen meiden, deze seizoenshelft nog niet gebeurd, hadden we op papier 14 meiden. Vier meiden waren niet helemaal fit en het was ook maar de vraag hoelang en of ze het vol zouden houden. Ik kan je vast verklappen…we hebben het gered.

[gap]

Shirtje ruilen

De meiden hadden zelf het idee om tijdens de wedstrijd het zwarte trainingsshirt aan te doen i.v.m. de korte mouwtjes. Niet iedereen had dat shirt bij zich wat resulteerde in het feit dat de trainers zonder shirt op het voetbalveld stonden. Wees niet bang, ze hadden nog wel een trainingsjas aan. Niet ideaal met deze temperaturen. Uiteindelijk kwam dat toch weer goed, want het bleek dat onze tegenstander ook in het zwart speelde. De warming-up moest daardoor wel weer onderbroken worden door een bezoek aan de kleedkamer. Zo leken ze vandaag net profs, die ruilen ook wel eens shirtjes. Dit gebeurt trouwens meestal na een wedstrijd i.p.v. ervoor…ach, klein detail.

In een flow

Vandaag speelden we tegen ST: Terborg/Silvolde/VVG’25 MO15-1. De ‘ST’ staat voor ‘samenwerkende teams’. De drie clubs hebben namelijk hun jeugd samengevoegd. Ik sprak de trainer en hij vertelde dat zijn meiden in een goede flow zaten. De laatste 3 wedstrijden werden gewonnen. Onze laatste 2 wedstrijden werden ook winnend afgesloten. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Werken aan ons kleurtje

Onder het genot van een fijn temperatuurtje, tenminste voor het publiek, begonnen we precies op tijd aan de wedstrijd. Hoewel de tegenstander gevaarlijker was, maakten wij de 1-0. Maura wist met de punt van haar schoen de bal langs de keeper te tikken en zo haar eerste doelpunt van deze seizoenshelft te maken. Sophie reageerde goed op een mooie steekpass en schoot de bal tussen de benen van de keeper door. 2-0.
Met nog 10 minuten te gaan tot de rust smeekten de meiden om een drinkpauze, maar daar moesten ze echter tot de rust op wachten. De tegenstander maakte, d.m.v. een mooie vrije trap via de lat, vlak voor de rust nog de 2-1.

De rust werd gebruikt om even af te koelen en de meiden stelden voor om de tweede helft in de kleedkamer te spelen. Omdat in de kleedkamer geen zon schijnt, hebben de trainers daar een stokje voor gestoken. Hoe moeten we anders aan ons kleurtje komen voor de zomervakantie.

Wij wisten de tweede helft niet meer te scoren, de tegenstander nog wel 2 keer. We kregen nog wel wat kansjes, maar de tegenstander had ook een prima keeper. Er was nog wel een fantastische solo van de goed spelende Lotte die eerst achterin een bal veroverde om vervolgens overal tussendoor te slalommen en bijna nog een doelpunt te maken.

Mogelijke avondwedstrijd

De gezelligheid in de kleedkamer maakte de teleurstelling na de nederlaag weer helemaal goed. I.v.m. de afwezigheid van enkele meiden zal de wedstrijd van zaterdag vermoedelijk uitgesteld worden naar een doordeweekse dag. De meiden keken alweer uit naar een avondwedstrijd.