blok-oranje-rood

De comeback van FC Zutphen MO13-1

blok-oranje-rood

Vroeger was je altijd in het voordeel bij thuiswedstrijden. Dat had er dan vooral mee te maken dat je dan meer publiek had en aangemoedigd werd. Tegenwoordig heb je als jeugdteam alleen dat voordeel nog bij uitwedstrijden, want alleen dan mogen de chauffeurs als begeleiding mee en heb je toch nog een beetje publiek. Hele rare tijden.

In een maand tijd was vandaag de 4e keer dat we af mochten reizen naar Deventer, waarvan 3 keer naar Sportclub Deventer. Navigatie is al lang niet meer nodig en het voelt al bijna als een thuiswedstrijd. We werden bij aankomst al met onze voornaam welkom geheten.

In de beker hadden we ook al mogen voetballen tegen dit team en ondanks dat we toen met 5-1 hadden verloren, voelde het zeker niet dat we kansloos waren. De meiden zelf straalde ook vertrouwen en enthousiasme uit en een resultaatje zou tot de mogelijkheden kunnen behoren vandaag.

Helaas is onze ziekenboeg afgelopen week met 1 toegenomen en zaten we vandaag krap in de spelers. Nikki L. heeft afgelopen woensdag een bal vol op het hoofd gekregen en ondanks dat de bikkel zelfs eerst door wilde trainen, merkte ze al snel dat het niet meer ging. Na een dag later de huisarts bezocht te hebben, bleek dat Nikki een hersenschudding heeft opgelopen. Erg zuur voor haar. Hopelijk voelt ze zich snel weer beter. Naast het feit dat we hierdoor een lieve en enthousiaste meid misten vandaag, bleek ook nog eens dat Nikki vrij uniek is binnen ons team. Ze is blijkbaar één van de twee die op de voorstopper positie wil spelen. Laat nou net de ander ook afwezig zijn vandaag. Met veel pijn en moeite konden we alle posities vullen, mede dankzij onze gastspelers Tess en Lois. Het was net alsof ze nooit weg geweest waren.

Met onze trouwe “nep” wissel Nikki K. in de dug-out begonnen we aan de wedstrijd. Het kan zijn dat het aan de scheids lag en dat hij misschien niet duidelijk genoeg floot voor aanvang van de wedstrijd. Na 5 minuten stonden we namelijk al 2-0 achter. Gelukkig was iedereen toen wakker en begonnen we beter te voetballen. We zijn erg blij dat Charlotte in de groei is en haar voeten een halve maat gegroeid zijn, anders had ze namelijk nooit met haar eerste balcontact een teen tegen de bal gekregen. Tess gaf een goede voorzet en Charlotte was net iets eerder bij de bal dan de keeper. 2-1.

In de rust werd iedereen goed verzorgd. Er waren zelfs speculaasjes. Niks stond een goede 2e helft in de weg. Het was dus nog even lastig om de voorstopper positie te vullen, gelukkig vonden we uiteindelijk ook voor de 2e helft een vrijwilligster. Toen 10 minuten voor tijd Lieke, onze laatste man…uh…meid, uitviel met een pols blessure, zaten we weer met een probleem. Uiteindelijk hebben het gelegenheids duo, Mila en Danisha, de posities goed ingevuld en geen kans meer weggegeven. Met nog enkele minuten op de klok was het best spannend. Zou het weer net als vorige week aflopen….goed gespeeld, maar geen punten? Gelukkig voor ons had Lynn H. nog energie over voor één van haar befaamde rushes langs de linkerkant. Ze kreeg de bal nog net voor de goal, maar helaas kon niemand van Fc Zutphen de bal intikken. Ik vermoed dat Sportclub Deventer ook vond dat we wel een punt verdiende, want één van de meiden was zo vriendelijk om de bal in eigen goal te lopen. 2-2. Niet veel later floot de scheidsrechter af en hadden we ons dik verdiende punt binnen.

Tot nu toe zijn we lekker bezig. De meiden hebben plezier en er worden punten gehaald. Laten we hopen dat we voorlopig mogen blijven voetballen en dit door kunnen zetten. Volgende week weer eens een thuiswedstrijd, maar helaas zonder publiek. Pssst…niet verder vertellen, maar bij alle velden van Fc Zutphen kun je de wedstrijd buiten het hek ook nog redelijk volgen.

Tot volgende week.

Een trainer

Vind ik leuk 0