blok-oranje-rood

“De Borculose bronnen”, DEO MO13-1 – FC Zutphen MO13-2, 14-1

blok-oranje-rood

Als trainer van een geweldig meidenteam maak je heel wat mee. Je hebt misschien wel eens gehoord van de “Waterbron der jeugd”. Dat is dus een waterbron met water waar je jong van blijft. We hebben na vandaag het bewijs geleverd dat ze in Borculo ook een speciale waterbron hebben. Van deze blijf je echter niet jong, maar van dit water word je snel ouder en dus ook groter.

We moesten vandaag naar Borculo om tegen DEO, de ongeslagen koploper, ons wedstrijdje te spelen. De trainster van DEO vroeg me of onze meiden niet wat aan de jonge kant waren. Andersom vroeg ik of haar meiden niet wat aan de oude kant waren. Ze verzekerde me dat de oudste meiden in het team pas 12 waren en daaruit concludeerde ik….er zit hier iets in het water. Je moet weten dat zelfs de kleinste uit het team van DEO groter is dan de grootste bij ons in het team. De grootste meisjes waren zelfs van het formaat volwassene.

Op dat moment wist ik twee dingen…we zouden allereerst een zware wedstrijd beleven en ten tweede…voor onze meiden geen ranja in de rust. Dat laatste is helaas niet gelukt. Excuses daarvoor. De meiden waren te dorstig om de ranja te laten staan. Het zal me dan ook niks verbazen dat de meiden binnenkort nieuwe kleren nodig hebben. Dit heeft dus niks te maken met een groeispurt of in de groei zijn en komt dus door “de Borculose bronnen”. Eventuele kosten mogen verhaald worden bij de gemeente Borculo. Bewaar de bonnetjes dus goed.

Na van de schik bekomen te zijn, werd er ook nog gevoetbald. We hadden vandaag 11 meiden en omdat de tegenstander ook 11 meiden (lees: vrouwen) had, besloten we om 9 tegen 9 te spelen. I.v.m. de kou een goede oplossing.

Ken je trouwens de app genaamd Tic Toc? Levensgevaarlijk! Hierbij het advies om dit zo snel mogelijk te verwijderen. Imke, onze vaste keepster, heeft namelijk haar pols geblesseerd bij het maken van een filmpje op Tic Toc. We wachten met zijn allen natuurlijk wel met smart tot het filmpje online komt.

Gelukkig wilde Terra vandaag keepen en ze heeft erg veel ballen tegengehouden. Goed gedaan Terra en bedankt voor het keepen.

Ik zal niet teveel stilstaan bij het spelbeeld. In grote lijnen was het zo dat DEO aan het aanvallen was en wij aan het tegenhouden. In één van onze spaarzame aanvallen wisten we gelukkig de eer te redden. Lynn H. kon profiteren van een foutje van hun keeper. De goal werd gevierd of we kampioen waren geworden, zelfs de wissels rende het veld in. Leuk om te zien dat ze ook uit de kleinere succesjes plezier kunnen halen. Het moet gezegd worden, iedereen bleef positief en ondanks de uitslag hebben ze wel plezier gehad.

Terwijl de meiden aan het douchen waren genoten de massaal aanwezige toeschouwers en staf, in een erg gezellige kantine, van een kopje koffie, thee of warme choco. Laten we hopen dat hier niet teveel water in zat, want op onze leeftijd groeien we niet meer in de lengte.

Op naar de volgende wedstrijd.

Een trainer

Vind ik leuk 0