Dames 1 helpen MO15-2

Waar je normaal in een competitie altijd wel een paar ploegen hebt die qua niveau er duidelijk bovenuit springen, zijn die er in onze competitie niet echt. Het is daarom een erg interessante competitie en het maakt het erg spannend. Vandaag weer zo’n spannende wedstrijd op papier.

[gap]

Voetjes op de grond

Na de teleurstellende nederlaag van vorige week, stonden een paar gesprekjes en trainingen later alle meiden weer met beide voetjes op de grond. De kampioensaspiraties, zover die er waren, staan in de ijskast en iedereen keek weer met veel plezier uit naar een volgende topper in onze competitie. Die tegen Longa wel te verstaan.

Dames 1 versterkt MO15-2

Zoals tegenwoordig vrijwel iedere thuiswedstrijd, was er ook deze week geen scheidsrechter beschikbaar. Gelukkig hebben wij bij de damesafdeling goede connecties. We hadden natuurlijk nog iets te goed van Dames 1. Door ons aanmoedigen, enkele weken geleden als team van de week, hadden ze die wedstrijd gewonnen. Dat was anders natuurlijk niet gebeurd. Gelukkig voor ons wilde Renee van dames 1 wel fluiten en daar waren we erg blij mee. Ze deed dit ook erg goed en, volgens mij, hebben de meiden het haar niet te lastig gemaakt. Een leuke bijkomstigheid was het extra publiek. Enkele meiden van dames 1 kwamen kijken en zagen zo misschien toekomstige teamgenoten de strijd aangaan met een gelijkwaardige tegenstander.

Vooruitziende blik…uh…Dick

Enkele trainers schoten voor de wedstrijd nog even in de stress toen ze er achter kwamen dat de tegenstander van vandaag in het oranje speelt. “Waar halen we zo snel reserveshirts vandaan.” Gelukkig voor ons was Dick zomaar even aanwezig en vroeg of we al in de kleedkamer hadden gekeken. Er stonden 2 tassen met verschillende shirts en we hebben de meiden uiteindelijk zelf maar laten kiezen. Blijkbaar staat zwart beter, want uiteindelijk werden het de zwarte shirts.

Back-to-back

Naast Raffaela hadden we vandaag één afwezige in de vorm van Maura en moesten we het dus met drie wissels doen. Nadat een hesje voor de scheids en een wedstrijdbal geregeld was, konden we vijf minuten later beginnen. We moesten tijdens de wedstrijd Imke nog even van haar trainingsjas bevrijden, best een opgave met keepershandschoenen aan, omdat de trainer van de tegenstander vond dat ze anders niet te onderscheiden was van de rest. Ik dacht nog bij mezelf: “Doe niet zo gek, ze onderscheidt zich elke week weer opnieuw door al die reddingen die ze verricht.” Het kan zijn dat hij dat niet bedoelde.
Waar we het hele seizoen voor de rechtback positie Nina en Isa hebben, is de linksback positie met het wegvallen van Juno vrij gekomen. We hebben twee meiden die de positie fantastisch invullen, maar er liever niet een hele wedstrijd willen staan. Logischerwijs wisselen ze elkaar daarom af. Lotte en Bodil waren ook vandaag weer erg goed in het afpakken van de bal.

Fc Zutphen MO15-2 vs Longa ’30 MO15-1

Zoals eerder aangegeven, een gelijkwaardige tegenstander. Wij kwamen echter na 10 minuten op voorsprong na een pass van “koningin van de assist” Sophie op Mila. Mila legde de bal goed voor zichzelf neer en schoot hoog in het doel. Vlak voor de rust maakte Longa de 1-1, maar gelukkig schoot Danisha ons, met een mooi geplaatst afstandsschot, direct erna naar de 2-1.

Na een enigszins verwarrende rust (wie staat waar?), konden we beginnen aan de tweede helft. We hadden misschien beter een minuutje later kunnen beginnen, want we waren nog niet begonnen of het stond al 2-2. Er volgden nog enkele kansjes aan beide kanten, waaronder een knap schot van Charlotte, maar het bleef uiteindelijk 2-2. Al met al een terechte uitslag. De meiden hebben hard gewerkt en konden met opgeheven hoofd van het veld lopen.

Komend weekend hebben we geen wedstrijd, tenminste niet op zaterdag. Op zondag mogen we met zijn allen naar de topper in het vrouwenvoetbal tussen Twente en Ajax. Stiekem hoop ik nog op een selfie met Victoria Pelova…geweldige voetbalster.