blok-oranje-rood

‘Daaaag winterstop’

blok-oranje-rood

Wie wil er nou winterstop? Wij voetballiefhebbers natuurlijk niet. Toch is die winterstop ergens goed voor. Terugkijkend op de winterstop is er veel gebeurd. Een kleine terugblik in de hoop dat ik niks vergeten ben, want deze trainer heeft een hoofd als een vergiet.

We hebben natuurlijk de FC Twente clinic gehad waar alle meiden/vrouwen van FC Zutphen aan mee mochten doen. Onder leiding van echte profs en een zekere international (Renate Jansen) werden er allerlei trainingsvormen afgewerkt. Een uitgebreid verslag hiervan is te lezen op onze site.

Er werd in de Kerstvakantie nog een jeugdtoernooi gespeeld in de Hanzehal. De meiden van de MO11 en MO13 werden gemixt en speelden zo samen een leuk toernooitje onderling. Een filmpje daarvan is ook te vinden op onze site.

Voor de winterstop werd er besloten dat we de overstap zouden gaan maken naar een heel veld. Dat betekent dus 11 tegen 11. We zaten daarvoor niet heel ruim in de speelsters en er werd besloten om een beroep te doen op ons gigantische budget. Er werden zowaar 3 nieuwe en één “oude” speelster aangetrokken.

Die “oude” speelster is Nina Brouwer. Nina had al meegetraind en een wedstrijd meegedaan, maar vanwege enkelklachten heeft ze een pauze moeten inlassen. Helaas zijn de enkelklachten nog niet minder geworden en heeft ze nu een verwijzing naar een orthopeed gekregen. Hopelijk dat die wel een goed plan van aanpak heeft. Tot die tijd zal Nina zo veel mogelijk meedoen.

Helemaal nieuw bij de club is Nikki Liebrand. Nikki kende al een aantal meiden van school en naast haar andere sport (tennis) heeft ze nu besloten om ook een “echte” sport te gaan doen. Met Nikki in ons team is de gemiddelde lengte ook flink omhoog gegaan en misschien zullen tegenstanders ons nu niet meer als “de kleintjes” zien.

Overgekomen van onze MO13-1 zijn Charlotte Klijnsma en Raffaela Capel. Zij hadden beiden al meegetraind met de MO13-1, maar hadden daar nog geen wedstrijden gespeeld. Door het feit dat de MO13-1 te veel meiden had en wij te weinig, was de rekensom snel gemaakt. Hopelijk vinden Charlotte en Raffaela het bij ons minstens zo leuk.

Wij hopen dat alle nieuwe/oude meiden het naar hun zin zullen hebben bij ons.

De nieuwe meiden vielen ook nog eens met hun neus in de boter, want ons team is helemaal in het nieuw gestoken tijdens de winterstop. De ouders van Yuno, die altijd al erg betrokken zijn bij ons team, hebben met hun bedrijf Playnetic alle meiden en leiding in nieuwe kleding gestoken. Naast een nieuw voetbalshirt kreeg iedereen een trainingspak en een voetbaltas. Zo werden we niet alleen het leukste MO13-2 team, maar ook nog eens het best geklede team van FC Zutphen. Roy en Nikki heel erg bedankt.

Tijdens de winterstop werden nog 3 oefenwedstrijden afgewerkt op een heel veld. Twee keer tegen ons eigen MO13-1 en één keer tegen de meiden van Eerbeekse Boys. Hoewel er drie keer verloren werd, waren het nuttige wedstrijden.

Voordat we dan eindelijk met het daadwerkelijke wedstrijdverslag gaan beginnen, moeten we nog even uitleggen hoe de competitie indeling tot stand is gekomen. Als nieuweling in de MO13 (11 tegen 11) was het afwachten waar we ingedeeld zouden worden. De indeling viel behoorlijk tegen. We werden ingedeeld in een 2e klasse en moesten afreizen richting o.a. Arnhem, Lunteren, Angeren en Ede. Behoorlijke afstanden. Onze smeekbede voor een andere competitie liep helaas op niets uit.

Gelukkig waren onze prestaties ook bij die clubs ter ore gekomen en heel begrijpelijk werden ze bang voor ons. Massaal werden verzoeken ingediend bij de KNVB om ons a.u.b. in een andere competitie in te delen. Gelukkig was de KNVB toen wel bereid om ons ergens anders in te delen. Nu zitten we gezellig samen met onze eigen MO13-1 in een competitie en hoeven we gelukkig minder ver af te reizen.

Vandaag lieten de meidenteams zien goed te kunnen samenwerken. I.v.m. open dagen en andere verplichtingen waren er enkele meiden die niet konden voetballen op de tijden van hun eigen team. Zo deden er meiden van de MO13-2 met de MO11 en de MO13-1 mee en twee meiden van de MO13-1 met de MO13-2. Altijd mooi om te zien dat er samengewerkt wordt.

Ok, dan komt hier nu eindelijk het wedstrijdverslag van onze allereerste competitie wedstrijd op een heel veld. We hebben 11-0 verloren. De tegenstander was veel beter. Ondanks de versterking van onze MO13-1, in de vorm van Luna de Krosse en Yara Moes, konden we weinig doen tegen de goede voetbalsters van Lochem. Vooral Lieke had vandaag pech. Eerst al een bal van dichtbij in haar gezicht en in de 2e helft per ongeluk een ellenboog. Mocht je Lieke zien lopen….nee, ze heeft niet gevochten….ze heeft gevoetbald.

Nina heeft eindelijk weer gevoetbald en stond gelijk tegenover het snelste meisje van het veld. Ze heeft dus lekker kunnen rennen.

Als Imke niet in de goal gestaan had was de uitslag nog veel hoger uitgevallen. Hoewel het als keeper best frustrerend kan zijn om zoveel doelpunten tegen te krijgen, bleef Imke het doel verdedigen tot de laatste minuut.

Raffaela heeft trouwens haar debuut gemaakt en dat deed ze met een lach op haar gezicht.

Het moet gezegd worden, ondanks de uitslag was niemand verdrietig. De teleurstelling werd snel afgeschud en weggelachen.

We hebben in ieder geval weer aan onze conditie gewerkt.

Volgende week proberen we het gewoon weer.

Een trainer

Vind ik leuk 0