blok-oranje-rood

Brilstand voor de MO15-2

blok-oranje-rood

De laatste wedstrijd van de najaarscompetitie speelden we vandaag tegen SVO Deventer ‘21. SVO staat voor Samenwerking meiden-vrouwenvoetbal. In dit geval zijn de meiden- en vrouwenteams van FC RDC en Sportclub Deventer samengevoegd dit seizoen.
Op de ranglijst een zesde en zevende positie in het voordeel van SVO Deventer. Op papier een gelijkwaardige tegenstander en in de praktijk bleek dat ook zo te zijn.

 

[gap]

SVO Deventer MO15-2 vs Fc Zutphen MO15-2

Op het inloopveldje vonden de meiden nog een verpakking van een ballon. Waar de biologie lessen (ook wel ‘mens en natuur’ of ‘mens en wereld’ genoemd) al niet goed voor zijn. Dit was natuurlijk even lachen.
De wedstrijd zelf kende weinig hoogtepunten. Het was een beetje rommelig allemaal. Deventer had nog een terecht afgekeurd doelpunt en wij hadden de tweede helft nog een 1 op 1 kans en twee schoten van afstand. Voor het gevoel hadden we nog een aantal uur kunnen voetballen zonder dat er gescoord zou worden. Als we dan toch een hoogtepunt moeten noemen, dan was het de vader van Bodil die als sfeermaker voor wat reuring zorgde op de tribune. Met een megafoon zorgde hij ervoor dat alle hoofden zijn kant opdraaiden.
Het lijkt erop dat de meiden vorige week met hun 0-14 alle doelpunten opgemaakt hadden voor de rest van het seizoen.

Afscheid nemen bestaat niet

Na de wedstrijd zijn we nog even met z’n allen naar de kleedkamer gegaan voor een belangrijke mededeling. Onze aanvoerster Mila heeft aangekondigd een overstap te gaan maken naar de MO17-1. Dit heeft niks te maken met de meiden of de gezelligheid binnen het team, maar alles met de ambities en winnaarsmentaliteit van Mila. Ze wil zoveel mogelijk uit haar voetbal halen en dat moeten we natuurlijk stimuleren, ook al betekent dit dat we niet alleen een goede voetbalster kwijt raken, maar ook een fantastische meid met een geweldige mentaliteit.
Na dit bericht was het begrijpelijk even stil in de kleedkamer. Gelukkig duurde dit niet lang en steunden alle meiden haar besluit. Wat er ook gebeurt, ze is altijd welkom in ons team.
Mila heel veel plezier en succes bij de MO17.

 

Fijne feestdagen

Nu de meiden allemaal vervroegd vakantie hebben, zal er gekeken worden of we ze af en toe even kunnen activeren. Alleen maar bank hangen is niet goed voor ze, hoewel een beetje puber het daar natuurlijk niet mee eens is.

Allemaal alvast fijne feestdagen en op naar een sportief 2022.

Een trainer 

Vind ik leuk 1