Vandaag ons tweede deel in het ‘onder 13’ avontuur. Het avontuur van vandaag speelde zich af in Ulft bij de voetbalvereniging SDOUC.  

Na vorige week flink onder de indruk te zijn geweest van het formaat tegenstander (niet zozeer op voetballend gebied), gaf het een prettig gevoel om te zien dat de tegenstander van vandaag normaal voedsel krijgt i.p.v. krachtvoer. 

Hoewel de meiden van de tegenstander iets minder groot waren, speelden ze wel fysiek. Wat dan ook gelijk weer een les is voor iedereen….grootte doet er niet toe. Met inzet en moed kom je veel verder.  

Met het fysieke spel van de tegenstander hadden onze meiden een beetje moeite. Er werd regelmatig geklaagd….”ze duwen, ze krabben, ze schoppen en ze zijn onsportief.” Langs de lijn viel dit trouwens niet echt op, maar zo werd het in het veld wel ervaren. Toch moesten er zo her en der wel wat wondjes gerepareerd worden. Bloedlip, krabstriemen en zelfs een platte neus. 

Onze tegenstander had wat personele problemen en dan niet alleen qua wissels, maar ze konden zelfs geen scheidsrechter leveren. Gelukkig nemen wij tegenwoordig voor de zekerheid er overal eentje mee naar toe. Zo mocht Willem alweer een wedstrijdje fluiten en konden we in ieder geval niet klagen over een thuisfluiter. Dat deed hij trouwens weer foutloos. Weer bedankt Willem. 

De tegenstander was op het oog wel iets beter, maar toch werden we niet weggespeeld. We kwamen helaas wel 1-0 achter, toch bleef iedereen er in geloven en dat resulteerde in de gelijkmaker. Lynn O. wist, met een mooie pass tussendoor, Lynn H. te vinden en die laatste scoorde alweer haar zoveelste doelpunt. 1-1. 

In de rust kregen we ranja en weer een lekkere stroopwafel. De trainer van de tegenpartij vroeg nog of er iemand van ons met hun mee wilde doen, want ze hadden een speler te weinig. We besloten om dat maar niet te doen. 

Ondanks een meisje meer konden we geen gebruik maken van de overtalsituatie. De tegenstander bleef aanvallend de betere partij. Het is dat onze verdediging met Nikki, Lotte, Lieke en Yuno goed speelde. Daarachter hebben we altijd Imke nog. 

We konden wel af en toe wat speldenprikjes uitdelen en één van die prikjes leverde ons de voorsprong op. Marlinde ging goed door en heroverde de bal, met een hele mooie steekpass zette ze Lynn H. vrij voor de keeper. Lynn maakte haar tweede goal van de ochtend. 

Dat SDOUC nog gelijk maakte was voor ons niet leuk, maar wel terecht gezien de wedstrijd. 

Het was weer een leerzame ochtend en iedereen heeft haar best gedaan. We zijn in ieder geval van de 0 punten af. Ik denk wel dat we nog wat moeilijke wedstrijden voor de boeg hebben, maar zolang we positief blijven en ons best doen, zijn er genoeg dingen waar we onze voldoening uit kunnen halen. Al is het maar de stroopwafel in de rust.  

Een trainer 

Vind ik leuk 0

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!