JO13-1 wint eerste wedstrijd in de hoofdklasse

Het JO13-1 is weer terug waar het thuis hoort; in de hoofdklasse. Afgelopen zaterdag werd deze promotie beklonken met een bescheiden 1-0 zege thuis tegen FC Eibergen JO13-1. Dit team kwam in de najaarscompetitie al uit in de hoofdklasse.

De eerste helft waren beide teams elkaar aan het aftasten en gebeurde er niet veel. Aan beide kanten werd er onnodig veel balverlies geleden. Hoewel FCZ gedurende wedstrijd meer balbezit had bleef het lastig om de linies van Eibergen te doorbreken en de voorhoede te bereiken. Positioneel stond het goed bij de bezoekers. Echter lukte het Eibergen ook niet een noot te kraken om hun voorhoede te bereiken. FCZ domineerde de wedstrijd. Een ‘zondagsschot’ van lange afstand op het doel zorgde uiteindelijk voor de bevrijdende 1-0 op het scorebord. Op gelukkige wijze stuitte de bal voor de keeper op de grond en caramboleerde hij zelf de bal via de paal in het doel. De rest van de wedstrijd is op een zakelijke manier uitgespeeld.

Met positiewisselingen in de tweede helft probeerde FCZ de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Ondanks het harde werken was dit nog wel even onwennig. Eibergen probeerde hiervan te profiteren door een laatste offensief in te zetten maar FCZ pareerde dit adequaat door veel druk op de bal te blijven zetten. Een zuiver doelpunt van FCZ werd helaas nog afgekeurd wegens buitenspel.

Een mooie zakelijke start van de voorjaarscompetitie. Goed nieuws is dat de langgeblesseerden aan het terugkomen zijn en de selectie weer op volle sterkte komt! Voor de staf een mooie uitdaging om de posities nog steviger neer te zetten of te wisselen en iedere speler tot zijn recht te laten komen. Volgende week de uitwedstrijd tegen SDC’12 JO13-1 in Denekamp. Tevens een promovendus vanuit de eerste klasse die hun eerste wedstrijd ook beklonken hebben met een 0-3 zege. Het belooft een mooie wedstrijd te worden! Succes jongens!