JO13-1 meldt zich in de strijd om het kampioenschap

8 gespeelde wedstrijden: 7 gewonnen, 1 verloren, 21 punten: 39 doelpunten voor, 6 doelpunten tegen. Positie ranglijst: 1. Directe concurrenten: Pax JO13-1 en AZSV JO13-1 beiden 19 punten.
Met deze statistieken zal het bovengenoemde trio strijden om het kampioenschap. Voor FCZ een mooie uitdaging met in de wetenschap dat er nog gespeeld moet worden tegen Pax en AZSV. Hoogst waarschijnlijk zal op de laatste competitieronde (07-12) duidelijk worden wie de schaal in ontvangst mag nemen.

Jose Mourinho zou zeggen: met niet mooi voetbal kan je ook winnen; het gaat uiteindelijk om het resultaat!

Dit typeert momenteel ook de speelwijze van ons JO13-1. Ingrediënten: stugge verdediging, degelijk middenveld en scorend vermogen in de aanvalslinie. Niet meer, niet minder.

Afgelopen zaterdag mocht FCZ acte de présence geven op de groene mat bij SJO ZZC JO13-1 in Zelhem. Een lastige wedstrijd want de gastheren gaven zich niet zomaar prijs. Met veel druk zetten en er kort op zitten maakten ze het FCZ moeilijk.

Het lukte Zelhem de ruimtes klein te houden. FCZ probeerde hier onderuit te voetballen maar de passes werden telkens onderschept en er werd niet onderling gecoacht. Echter lukte het FCZ wel om Zelhem van zich af te bijten waardoor de ‘16’ niet werd bereikt. Met een individuele actie kon FCZ voor rust wel de 0-1 op het scorebord zetten. Daarnaast werd een zuiver doelpunt afgekeurd wegens buitenspel terwijl de tegenstander met twee man op de lijn van het doel stonden. De vlagger dacht hier helaas anders over.
Na de rust lukte het FCZ meer te voetballen en druk te zetten. De ruimtes werden groter gemaakt en de flanken meer gebruikt. Dit resulteerde dan ook in de 0-2. De wedstrijd werd verder sober uitgespeeld met weinig vuurwerk. Al met al een terechte overwinning.

Volgende week staat de kraker uit tegen de nummer drie AZSV op het programma! Een zeer belangrijke wedstrijd voor beide teams om het kampioenschap!