blok-oranje-rood

De JO11-2, een super leuke groep

blok-oranje-rood

Een nieuw seizoen. Een nieuw trainersduo. Een nieuw team; bekende en minder bekende gezichten. Een nieuwe competitie.

De JO11-2 is het seizoen begonnen. Met frisse moed. Even wennen is het wel: aan elkaar, aan de trainers en aan de tegenstanders in de eerste klasse.

Al snel blijkt het een leuk team. Leuke voetballers, ieder met eigen kwaliteiten. Allemaal met de wil om er het beste uit te halen. Allemaal met de potentie om te groeien en te leren.

De eerste seizoenshelft was in de eerste klasse soms wat lastig. We hadden goede tegenstanders, waar we toch ook vaak goed weerstand tegen boden. We verloren helaas iets meer dan ons lief was. Gelukkig bleken de jongens dat kort na de wedstrijd vaak weer vergeten: er werd gelachen, gedold en gezamenlijk afgesloten. Iedere week een traktatie na de wedstrijd en gezamenlijk afsluiten. Dat doet een en ander snel vergeten.

Maar de ontwikkeling was zeker daar. Trainers Marcel en Alwin zagen op de trainingen week op week vooruitgang. Er werd steeds beter en fanatieker getraind.

Na de winterstop startten we in de tweede klasse. Een klasse die ons beter lijkt te passen en waar de kids beter tot hun recht komen. De eerste drie wedstrijden werden gewonnen en ineens staan we bovenaan! Ook dat is goed voor de spirit. De kids zijn oprecht blij, juichen en vieren ieder doelpunt. Het team wordt steeds hechter. Wat goed ging op de trainingen is ook te zien op zaterdag. De circuit trainingen die wekelijk zorgvuldig worden voorbereid en uitgevoerd werpen vruchten af. En dat is fijn.

Mede dankzij de Visie op Voetbal vanuit de club. Het is goed om te vermelden dat steeds meer aandacht en zorg uitgaat naar de begeleiding en ontwikkeling van ons spelers, ook vanuit de club. Er is een visie geformuleerd die we breed willen uitdragen. We willen plezier op het veld en daarbuiten. We willen voetballen met lef. We willen de baas zijn over het spelletje. We willen winnen (op welk vlak dan ook). We willen leuke en mooie dingen doen met de bal en ons daarin ontwikkelen. We willen fouten mogen maken en daarvan leren. Onze trainers en leider worden daarin getraind en begeleid vanuit club.

Ik stel ons team even voor (je mag ook eens komen kijken hoor, je weet niet wat je ziet):

  • Esbjörn, letterlijke onze vliegende keep. Hij keept als de beste, maar voetbalt ook graag. Met zijn tomeloze energie vliegt hij over het veld.
  • Edo, onze voorstopper. Timing als een leeuw.
  • Job: Nico, Nico Tagliafico. Voor de duvel niet bang.
  • Olaf: ballenafpakker bij uitstek. Heeft bij de KNVB wel aangevraagd of we voortaan na 10:30 uur kunnen voetballen.
  • Brian: manusje van alles. Is overal inzetbaar, van keeper tot spits, en doet dat ook allemaal goed!
  • Kai: de man met het overzicht. Steekpasjes waar Frenkie jaloers op is.
  • Jayden: midmid en spelverdeler ten top. Als hij eenmaal aan de bal is, krijgen ze hem er niet meer af.
  • Stan: onze bulldozer. Harde werker en loopt op alles. Tegenstanders weten niet wat ze met hem aan moeten.
  • Mattias: klein maar fijn. Zijn rappe benen laten menig verdediger tollen.
  • Nadir: onze spits met de neus voor de goal. Als die trukendoos opgaat, berg je dan maar.

En ze worden er steeds beter in. Ook de trainers Marcel en Alwin. Voor de winterstop dachten zij witte zakdoekjes te zien. Maar steun vanuit het team en de trouwe schare ouders die iedere week langs de lijn staat bleef.

En met dat vertrouwen gaan we door. Wat is het toch een leuk spel. Zeker als je dat mag doen met zo’n leuke groep.

Alwin Dooijeweerd
Trainer / Leider JO11-2

Vind ik leuk 0