blok-oranje-rood

FC Zutphen JO9 1 wint glansrijk van De Graafschap

blok-oranje-rood

Zaterdagmorgen 19 oktober stonden de jongens van de JO9 1 naast hun bed met gezonde wedstrijdspanning. De een was al heel vroeg wakker en de ander moest 2x poepen in een half uur. Eten en aankleden en op naar FC Zutphen om de bekerwedstrijd tegen De Graafschap te voetballen. In de kleedkamer voelden niet alleen de kids wedstrijdspanning, ook trainer Rens en leiders Joran, Joost en Jessica vonden het best spannend. De jongens zeiden tegen elkaar: ” deze wedstrijd gaan we winnen”. Vol zelfvertrouwen en met een sterke teamgeest gingen ze het veld op.

Een fanatieke instelling en goed voetbal resulteerde al vroeg in de wedstrijd in een goal van Milan. In de volgende minuten tot de eerste time out volgde nog 3 goals van Floris, Aaron en Boaz.
Het staat al 4-0 na 10 minuten voetbal.

Maar tegen een team als de Graafschap vol met talenten weet je het maar nooit. Al snel volgde 2 goals voor De Graafschap. De spanning kwam terug zowel in het veld als langs de lijn.
Gelukkig volgde snel weer 2 doelpunten voor FC Zutphen gemaakt door Floris en Mace. Tijdens het slot van de wedstrijd moest de verdediging van FC Zutphen en keeper Levi nog even vol aan de bak. Wat een kansen voor de Graafschap maar de bal ging niet in het doel. Tot slot schoot Floris nog een bal in de goal. Bij het horen van de fluit voor het eindsignaal vlogen de jongens elkaar om de nek en volgde een vreugdedans om de 7-3 overwinning te vieren.
Met een grote glimlach bekeek het publiek onze toppers. Wat zijn ze trots op de jongens. Gefeliciteerd JO9 1.

Ter ondersteuning van het verslag volgen nog wat foto’s.

[foogallery id=”17051″]

Groetjes Larissa Klaassen
Coördinator JO9

Vind ik leuk 0