FC Zutphen JO15-1JM verliest nipt van De Graafschap JO15-2

Met een stevige pot Achterhoek Cup wedstrijd tegen ST UD ’51 van afgelopen woensdagavond (1-1) nog in de benen mocht het team van Boy Elskamp en Siem Isselman zich afgelopen zaterdag opmaken voor de competitie wedstrijd thuis tegen De Graafschap JO15-2.

[ux_image id=”25720″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

[block id=”22478″]

Voor spelers en staf altijd een mooi affiche om tegen een BVO te mogen wedijveren. Gezien de stand in de competitie was De Graafschap gewaarschuwd voor FC Zutphen. Opvallend was dan ook dat de bezoekers uit Doetinchem 6 spelers van hun JO15-1 selectie had meegenomen om een overwinning af te dwingen en veilig te stellen.

Maar FC Zutphen was hiervan niet onder de indruk. Ondanks het veldoverwicht van De Graafschap was het FC Zutphen dat als eerste scoorde. Echter ging dit feestje niet door; de arbiter keurde het mooi opgezette doelpunt geheel ten onrechte af. Een te stevige schouderduw zou de uitleg zijn. FC Zutphen moest even door deze zure beslissing heen bijten maar pakte de draad weer goed op.

Ondanks het harde werken van FC Zutphen lukte het de bezoekers in de 60e minuut toch een gaatje te creëren en de 0-1 binnen te schieten. Maar FC Zutphen bleef van zich af bijten om kansen te creëren. Tijdens de laatste 10 minuten leek de 1-1 in de lucht te hangen. Een aantal kansen werden ternauwernood voorkomen door De Graafschap. Een knap staaltje werk van FC Zutphen om de stand tot het laatste fluitsignaal op 0-1 te houden! Klasse jongens en meisje! Op naar de volgende uitwedstrijd tegen Colmschate’33 JO15-1.

Verslag: Perry Boersbroek