FC Zutphen JO15-1JM neemt 3 punten mee uit Diepenveen

FC Zutphen JO15-1 heeft de wind in de rug! Met de gewonnen Achterhoek Cup wedstrijd van afgelopen woensdag nog in de benen mocht het team van Boy Elskamp & co zaterdag afreizen naar Sportpark De Zunnebarh in Diepenveen. Ditmaal mocht de confrontatie worden aangegaan met Diepenveen JO15-1.

De eerste helft verliep echter niet soepeltjes; het heilige vuur ontbrak, matige inzet, veel foutjes, en duels werden niet met vol overtuiging aangegaan. Tja, je hebt wel eens van die stroperige momenten. Maar het weerhield FC Zutphen er niet van om de eerste helft naar zich toe te trekken. Met een 1-3 voorsprong werd de kleedkamer in de rust opgezocht.

Wat trainer Boy Elskamp allemaal in de kleedkamer heeft gezegd zal hoogstwaarschijnlijk in de kleedkamer blijven maar de tweede helft liet een totaal ander wedstrijdbeeld zien. FC Zutphen domineerde de tweede helft en er zijn veel kansen gecreëerd. Wel iets teveel snelle lange ballen, maar over de grond werden goede aanvallen opgezet. Het ontbrak nog wel aan daadkrachtige afwerkingen maar uiteindelijk werd Diepenveen met 2-5 probleemloos opzij gezet.

Met 6 overwinningen en een gelijkspel (zowel in de bekercompetities als in de hoofdklasse competitie) is de staf van JO15-1 tevreden over de ontwikkeling van het team. Zoals de trainer zelf samenvat: ‘Boven verwachting.’

Verslag: Perry Boersbroek