blok-oranje-rood

FC Zutphen JO15-1JM bekert zakelijk verder in de beker

blok-oranje-rood

Ten eerste feliciteert FC Zutphen JO15-1 de spelers van de JO17-1 met hun historische overwinning door middel van een ongekende strafschoppen reeks in de bekercompetitie. Klasse jongens!

Ook de JO15-1JM bekert door

Net zoals in de Achterhoek Cup bekert het team van Boy Elskamp en Siem Isselman ook verder in de bekercompetitie. In tegenstelling tot FC Zutphen JO17-1 hoefde er geen bloedstollende strafschoppenreeks aan te pas te komen voor een ticket naar de volgende ronde.

Er moest wel wat voor gedaan worden; 08.00 vertrekken vanaf de parkeerplaats en een uur rijden naar IJsselmuiden. Daar wachtte een fanatieke en gretige IJVV JO14-1 om de strijd aan te gaan om ook de volgende ronde te bereiken in deze knock-out fase. Ondanks het leeftijd en lengteverschil was het al meteen duidelijk dat IJsselmuiden hun huid duur ging verkopen.

Al vrij direct klapte IJsselmuiden er flink op maar FC Zutphen had hier geen boodschap aan en pakte vrijwel direct de regie in de wedstijd. Positioneel goed staan, de bal snel rond tikken en rustig opschuiven naar de 16; laat de IJsselmuidenaren maar lopen. Op deze wijze pakte de tactiek goed uit en konden de behendige spelers van IJsselmuiden in de toom worden gehouden met een zakelijke 1-4 als einduitslag.

Op naar de volgende ronde!

Perry Boersbroek

Vind ik leuk 0