blok-oranje-rood

FC Zutphen JO15-1JM bekert ook door in de Achterhoek Cup

blok-oranje-rood

Na twee matige competitiewedstrijden (2 keer gelijk) heeft FC Zutphen JO15-1 afgelopen dinsdagavond met een 1-3 overwinning de poulefase van de Achterhoek Cup tegen VVG’25 overleefd. Hiermee bekert het team van trainer/teammanager Boy Elskamp net zoals in de Zwaluwen Bekercompetitie door.

Het ging in Gaanderen tegen de plaatselijke VVG’25 echter niet vanzelf. Een vlotte 1-0 achterstand in de eerste 10 minuten van de wedstrijd was het signaal om de mouwen op te stropen. De fysieke strijd werd voornamelijk uitgevoerd op het middenveld en ging gepaard met stevige duels en overtredingen. Incasseren en uitdelen binnen de grenzen zonder gemopper.

Beide teams probeerden de ruimtes klein te houden. Het was echter Zutphen dat door mooie afgedwongen aanvallen en hard werken uiteindelijk aan het langste eind trok. Daarbij moet wel gezegd worden dat Zutphen met regelmaat door het oog van de naald kroop. Maar ook dat is voetbal; de ene keer valt het kwartje op kop, de andere keer op munt! Nu was het geluk een keer aan de zijde van Zutphen, ondanks het harde verzet van VVG’25. Wat dat betreft een echte bekerwedstrijd. Klasse team!

Aanstaande zaterdag mag de JO15-1 afreizen naar Sportpark Den Uithoek in IJsselmuiden. Daar wacht de Zwaluwen Bekerwedstrijd tegen IJVV-JO14-1. Alleen winst staat garant voor een volgende wedstrijd in deze knock-out fase. Ingrediënten voor een mooie pot voetbal!

Perry Boersbroek

Vind ik leuk 0