blok-oranje-rood

FC Zutphen JO13-2 ongeslagen Kampioen!

blok-oranje-rood

Hoe spannend kun je een kampioenschap maken?!
Halverwege de competitie speelden we tegen Be Quick JO13-1 gelijk, hun trainer bedankte mij na afloop en zei: “het zou wel eens op doelsaldo beslist kunnen worden, tussen ons…”
Op dat moment was ik daar nog niet mee bezig, maar na een aantal mooie overwinningen begon ik hier wel over na te denken… ik stelde mijn spelers aanvallend op, timmerde de verdediging potdicht. In 1 seizoen maar 5 doelpunten tegen, voorin veel doelpunten, (46x) op aangeven van een technisch goed middenveld, een knappe prestatie!
Maar goed, onze laatste wedstrijd was een week eerder dan die van Be Quick, we deden wat we konden, speelden een sterke wedstrijd en wonnen uit bij Markelo met 0-7. Be Quick won “maar” met 0-4 waardoor we een positief doelsaldo hadden van +12!
Wij waren uitgespeeld en konden alleen maar afwachten!
Dat kon toch niet meer misgaan dachten we. Toch was er enige twijfel! Be Quick moest deze laatste wedstrijd notabene tegen de nr laatst.
Toch dacht ik aan Spanje-Malta in ‘83, uitschakeling Oranje, maar ja, dat weten de jongens en meiden toch niet… zij hadden er vertrouwen in!
Afgelopen zaterdag zaten we met z’n allen bij elkaar in de kantine, met spanning te wachten, 3 jongens zaten op de tribune bij Be Quick, live verslag te doen. 1-0, 2-0, 3-0…. uiteindelijk 4-1, einde wedstrijd!
Dat was genoeg! Wij zijn kampioen!!
Het feestje kon beginnen…
Als trainer kun je dan alleen nog maar trots zijn op datgene wat we als team bereikt hebben!
Knap gedaan jongens en meiden! Ik kijk uit naar het volgende seizoen…

P.s. Willem Hoare, bedankt voor de vele jaren die we samen meegemaakt hebben en succes bij je nieuwe club!

Christiaan Talla
Trainer/leider JO13-2

 

Vind ik leuk 0