FC Zutphen JO13-1 stapt over AZSV heen

Het JO13-1 heeft een belangrijke overwinning geboekt door directe concurrent AZSV JO13-1 met 0-4 te verslaan. In de wetenschap dat Aalten twee rappe spitsen heeft was ditmaal voor een 4-4-2 formatie gekozen. Dit werpte meteen zijn vruchten af. De Aaltense spitsen werden vrijwel de gehele wedstrijd door FCZ geneutraliseerd en hadden geen rol van betekenis meer.

De wedstrijd begon lekker voor FCZ doordat er na 34 seconden de 0-1 al op het scorebord stond. De Aaltense verdediging liet zich verassen door de aanvalsdrift van FCZ.
FCZ domineerde de gehele wedstrijd waar Aalten geen antwoord op had. Dit uitte zich dan ook in fysiek voetbal met venijnige overtredingen. FCZ liet zich echter niet gek maken en probeerde er onderuit te voetballen om de regie te bewaren. Dit resulteerde vervolgens in de 0-2; een mooi opgezette aanval waarbij het voetballeer beheerst tussen de palen werd geschoten. Na de rust trok FCZ de wedstrijd meer naar zich toe. Het lukte Aalten niet meer om de wedstrijd open te breken ondanks verwoede pogingen. FCZ drukte de 0-3 af middels wederom een mooi opgezet aanval tot op de doellijn. De laatste tien minuten sluitte FCZ het net. Uit een goed genomen hoekschop werdt de 0-4 beheerst ingekopt!

Een belangrijke overwinning voor het kampioenschap. Met nog twee wedstrijden voor de boeg is het uitermate spannend. Directie concurrent is nu PAX JO13-1.
Volgende week zaterdag speelt ons JO13-1 thuis tegen Concordia Wehl.