blok-oranje-rood

FC ZUTPHEN JO10-1 KAMPIOEN!!

blok-oranje-rood

Twee dagen na de wat sommige spelers zeggen: “mooiste dag uit hun leven” wil ik het toch even kwijt aan de hele club. Ik ben dit jaar aangesteld als trainer van ons JO10-1. Enthousiast en vol energie ben ik begonnen aan de klus. Op voorhand wist ik al dat er veel talent in deze groep zat, maar dit had ik niet voor mogelijk gehouden. Voor de winterstop hebben we een goed seizoen gedraaid in de hoofdklasse. Afgesloten met een waarschijnlijke 3e plek (aangezien wij zonder ranglijst spelen). Ook zaten we nog volop in het bekertoernooi. De kids hebben zich voor de winterstop mega goed ontwikkeld en begonnen erg goed samen te spelen. Ook de opbouw waar de trainer zo op hamerde werd al aardig automatisch uitgevoerd. Het mooiste van alles is nog wel het eigen initiatief wat deze jongens en dame hebben. In een woord “prachtig”. Ik genoot iedere wedstrijd weer van de verassende maar mooie dingen die de kinderen aan mij showde.

Na de winterstop zijn we aan het werk gegaan met kaartjes met daarop persoonlijke doelstellingen, dit door middel van verschillende vormen. De kinderen waren hier erg gedreven mee bezig en het had al snel het gewenste resultaat. In de eerste 3 wedstrijden na de winterstop hebben we de twee nederlagen van vóór de winterstop al goedgemaakt. Dit door revanche te nemen op Winterswijk en Bon boys. Dit gaf een enorme boost. Ook op het trainingsveld schoot het niveau omhoog. Iedereen was bezig met het beter worden en met het ontwikkelen van zichzelf en elkaar.

De 2e seizoenshelft was 8 wedstrijden onderweg en we waren nog steeds ongeslagen. Er zaten een aantal prachtige wedstrijden bij waaronder de kwartfinale beker tegen Teuge (8-10 winst) en de wedstrijd tegen De Graafschap (10-5 winst). De 9de wedstrijd ging het mis. We moesten het in de halve finale van de beker opnemen tegen DVOV en verloren helaas met 6-10, een nederlaag waar we mentaal veel geleerd hebben. De tranen van na de wedstrijd werden omgezet naar nog veel meer zweet door nog een tandje extra te zetten voor het kampioenschap. Dit resulteerde in drie nieuwe overwinningen. Tussendoor verloren we helaas wel met 6-5 van DZC. Na wat zoek en graafwerk kwamen we erachter dat we toch nog steeds bovenaan stonden. De dag waar we allemaal naar uitkeken kwam steeds dichterbij.

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver. Alle kids kwamen zaterdag met weinig slaap en gespannen koppies op de club. Een van onze toppers kwam zelfs met de hele fanclub vanuit zijn vakantieadres terug voor deze topwedstrijd. We hadden prachtig weer en bij Longa’30 aangekomen mochten we ook nog eens op veld 1 spelen. Alle familieleden, bekende, verre vrienden en zelfs goede buren waren uitgelopen voor DE kampioenswedstrijd van het JO10-1. We starten met een goede warming up. Onze leider Tom (die er helaas niet bij kon zijn) had al aangegeven dat we één keer voor moesten komen. In de meeste wedstrijden kwamen we namelijk vaak op achterstand. Vandaag was dit anders, iedereen was scherp en er werd mooi bewogen binnen de lijnen. Dit leidde tot een reeks van kansen waarvan er 4 binnen vielen. 0-4 voor en dat in een kampioenswedstrijd!! Hierna zakte we iets terug tot 2-4 maar daarna hadden we weer een welbekende piek van 3 doelpunten in 3 minuten. Hierna knalde we door naar een mooie 5-12 uitslag. En prachtig resultaat en na afloop kwam dan ook alle ontlading eruit. Hierna begon in de kleedkamer het feestje. De feestdag ging verder met een leuke aankomst met applaus en de wereldberoemde woorden van Freddie Mercury “we are the champions”.

In de kantine kregen we een patatje en iedereen een mooie beker! Hierna werd er natuurlijk gewoon weer gevoetbald, wachtend op de wedstrijd van het eerste waar wij team van de week mochten zijn. Silvio was de pupil omdat dit zijn laatste officiële wedstrijd voor hem was. Volgend jaar gaat hij ons verlaten voor het beeldschone shirt van De Graafschap. Na een zenuwslopende wedstrijd sloten we de dag af bij de Mac. Al met al een prachtige dag waar de trainer tot diep in de nacht van heeft genoten. Met een hevige kater maar trots gevoel stapte ik mijn bed weer uit en ben ik achter de PC gestapt om dit te schrijven.

Helaas neem ik na dit seizoen afscheid van dit fenomenale team. Wat heb ik dit seizoen genoten van jullie passie, inzet, acties, gezelligheid, goals en eigenlijk alles! Ik wil jullie dan ook alle 8 bedanken. Samen met de steun van Tom, Pepijn en Mark (zonder wie er geen succes was geweest dit seizoen) hebben we er een topseizoen van gemaakt.
Over twee weken hebben we nog een toernooi in Duitsland waar we het seizoen in stijl willen afsluiten.
Al met al wilde ik even de hele club laten weten wat een geweldige groep kids wij in de O10-1 hebben lopen die echt een uithangbord zijn voor onze mooie club. Dinsdag trainen, donderdag trainen, vrijdag voetbalschool, zaterdag wedstrijd, zondag voetbalschool en dan ook nog vaak te zien bij het 1e van de zaterdag of zondag. Een groep waar wij als club trots op mogen zijn.
Ik ben dit in ieder geval wel.
Silvio, Ryan, Gillian, Bauke, Tijn, Tristan, Rohan en Sven bedankt voor dit onvergetelijke seizoen.

De trotste trainer van de wereld
Delano Severin

 

[foogallery id=”15823″]

Vind ik leuk 0