FC Zutphen JO10-1 schittert tegen de Graafschap JO10-2

Het gaat goed met de JO10-1 in de hoofdklasse. Met onze nieuwe Trainer Delano aan onze zijde hebben we al veel winst mogen behalen.

In het najaar van 2018 resulteerde dat in 6 x winst, 1 x gelijk en 2 x verlies. In de beker zijn we tot nu toe onverslagen. Want ook daar gaat de JO10-1 door naar de volgende ronde.

Dit voorjaar zijn we ook goed begonnen. De eerste 4 wedstrijden heeft de JO10-1 van FC Zutphen gewonnen. Maar vandaag stond er een leuke en spannende wedstrijd op het programma. FC Zutphen JO10-1 mocht strijden tegen de Graafschap JO10-2. Bij de warming up was al goed te zien wat een goede geconcentreerde spelertjes de Graafschap in hun team heeft. Bij onze kinderen zag je toch wel wat zenuwen want het is best spannend om tegen een echte BVO te voetballen.

De wedstrijd begon. Al gauw kwamen we 1-0 voor, dat was echt even een ‘yes’ moment voor de kinderen. Toch zag je dat spelertjes van de Graafschap veel snelheid hadden en zich niet gek lieten maken door ons team. Dit resulteerde al gauw in een 1-1. Toen volgde al snel de 1-2 en de 1-3. Dit gebeurde allemaal in de eerste 12 min van de wedstrijd. Je zag dat de Graafschap zocht naar meer doelpunten, maar onze kinderen gingen er ook volop in. Het werd 2-3 en je zag dat het team van FC Zutphen weer wat meer motivatie kregen en toen onze keeper de 3-3 scoorde zag je ze weer glunderen en gingen ze er samen weer voor.

In de 2e helft van de wedstrijd begon FC Zutphen goed samen te spelen en kregen ze ook wat snelheid in hun spel. Ze hadden mooie acties en passes. We kregen deze helft mooie kansen, een hoop ballen gingen helaas op de lat of er overheen. Maar toen was het zover, de JO10-1 van FC Zutphen scoorde 6 goals snel achter elkaar en de stand was 9-3 voor ons. Wat een vreugde en motivatie zag je bij onze kinderen in die helft.

De Graafschap bleef er flink voor strijden en gaven geen enkel moment op.

In de laatste paar minuten van de wedstrijd verslapte ons team en kreeg de Graafschap 2 kansen die ze ook mooi benut hebben. Eindstand was 9-5 voor FC Zutphen.

Wat een leuke wedstrijd was dit om te zien. De Graafschap heeft een mooi team met leuke spelertjes. En ons team was vooral heel blij dat ze deze wedstrijd gewonnen hadden. De zenuwen waren wel zichtbaar aanwezig in de hele wedstrijd, maar ze hebben er goed voor gestreden.