Duidelijke 0-4 overwinning FC Zutphen JO15-1 op ‘t Harde

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen ‘t Harde op het programma voor FC Zutphen JO15-1. ‘t Harde had tot nu toe 2 gespeeld, 6 punten, dus FC Zutphen moest “d’r an”.

Waar FC Zutphen de bal probeerde rond te spelen op techniek, had de tegenstander een andere tactiek. Daar werd de lange bal gehanteerd, hetgeen leidde tot een kans, een redding, hierbij raakte Kevin even geblesseerd. Daarna, ik zal het maar vast verraden, volgde van Kevin een enorme glansparade.

Ook onze jongens lieten zich niet onbetuigd, maar dat leidde nog niet tot enig gejuich. Hiervoor moesten we tot de laatste minuut voor rust wachten, iedereen zat al naar de koffie te smachten. Een aanval over rechts, Pepijn duikelde de 16 in en de verdediger keek sip….de scheidsrechter twijfelde geen moment en wees naar de penaltystip. Deze werd vakkundig door Siebe afgerond, 0-1. Vervolgens maakte een speler van de tegenstander het te bont. In zijn hoofd was het nog niet helemaal opgeklaard en zo mocht hij gaan douchen met een rode kaart.

Met 0-1 rusten en daarna tegen 10 man, maar daar zag je de eerste minuten van de 2e helft nog niet zoveel van. Na verloop van tijd werd de vrije man wel goed gevonden en werden de linies van de tegenstander ontbonden. Op een enkele dubieuze beslissing na hadden we een scheidsrechter die alles redelijk goed zag en konden onze jongens uitlopen tot een 0-4 einduitslag.