Zwaar bevochten 2-3 overwinning van FC Zutphen op Redichem

FC Zutphen behaalde zaterdag middag een zwaar bevochten 2-3 overwinning op Redichem. Het was de rode lantaarndrager tegen de koploper. Maar de mannen uit Heelsum verkochten hun huid duur. Weliswaar speelden de Zutphenaren het betere voetbal. Maar zij werden bestreden door een tegenstander met een tomeloze inzet.

Bijna vanaf de aftrap kreeg Redichem een grote kans. Spits Jeroen Ekelhoff dook alleen voor doelman Marijn Sangers op, maar deze wist de bal met een goede actie tot corner te verwerken.

Dat motiveerde de gastheren tot meer daden waarbij men niet schroomde om er bij vlagen stevig in te gaan. En soms de rand van het toelaatbare op te zoeken.

Maar ook FC Zutphen liet zich zeker niet onbetuigd, waarna een stevige pot voetbal ontstond.

De sterk spelende Rik Vlutters werd in de diepte aangespeeld, maar zijn schot belandde net naast het doel. Even later stevende Jelle Macare alleen op doelman Nick van Beek af, maar ook hij miste deze grote mogelijkheid. Even later had Nathan Greven een strafschop moeten hebben, maar hij kreeg een gele kaart voor een schwalbe.

FC Zutphen bleef kansen scheppen, en ook Niek Bakkerweerd stuitte op doelman Van Beek, na een fraaie aanval.

In de 36e minuut viel de verdiende 0-1. Een goede actie van Nathan Greven bracht de bal bij Rik Vlutters, die Lars Huber een niet te missen kans bood, waarna deze de score opende.

Nathan Greven had bijna het 2e doelpunt op zijn schoen, maar zijn prima actie stuitte opnieuw op doelman Van Beek, die de bal corner kon tikken. En even later kopte Niek Bakkerweerd over na een voorzet van Luuk Meijer.

Vlak voor rust overleefde Nathan Greven een forse aanslag, maar hij kon gelukkig verder.

Redichem opende na rust opnieuw sterk. Een goed schot van Thomas Swart uit een corner werd gestopt door doelman Sangers. En even later schoot Jeroen Ekelhoff net naast na een harde voorzet.

FC Zutphen moest continu alert blijven, maar toch viel in de 52e minuut de 0-2.

Een goede actie van Lars Huber op de zijkant bracht de bal bij Niek Bakkerweerd, die dit maal doelman Van Beek kansloos liet.

Achterin leek de verdediging de zaak, onder leiding van de goed spelende David te Slaa, onder controle te hebben. Maar de slim spelende thuisploeg wist in de 65e minuut de aansluitings treffer te produceren.

Het leek een ongevaarlijke situatie, maar een vrije trap van achteruit werd prima tegendraads binnen gekopt door invaller Thomas Tjeerdsma, 1-2.

De thuisploeg ging er weer vol voor, en probeerde FC Zutphen in de duels af te troeven. Maar het middenveld, waar Rik Vlutters een uitstekende wedstrijd speelde, bleef fysiek en technisch de bovenliggende partij.

Toch was er een goede mogelijkheid voor Thomas Tjeerdsma die zijn schot over zag gaan.

In de 70e minuut kwam Jesse de Vries voor Niek Bakkerweerd en in de 75e minuut Sem Veeger voor Rik Vlutters, die een enkelblessure had opgelopen.

Sem Veeger had direct al de 3e treffer op zijn schoen. Na een mooie aanval werd hij in stelling gebracht, maar zijn schot ging over.

Maar even later was hij warm gedraaid en was er opnieuw een prima aanval die begon bij Jesse de Vries. Luuk Meijer stapte slim over de bal waarna Sem Veeger in de 82e minuut de 1-3 kon binnen schieten.

Even later had ook Jesse de Vries moeten scoren, maar hij had de pech dat zijn schot op miraculeuze wijze geblokt werd.

In de 90e minuut viel de 2-3 na een goed schot van Lennart Fuchs uit een goede aanval over links.

Sem Veeger had in blessuretijd de 2e treffer op zijn schoen, maar zijn schot belandde net over.

FC Zutphen kon zo 3 zwaar bevochten punten meenemen naar de Hanzestad.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Koen Hulleman, Davis te Slaa, Hidde van Kalker, Hidde Ruessink, Jelle Macare, Luuk Meijer, Rik Vlutters ( 75. Sem Veeger), Lars Huber, Niek Bakkerweerd ( 70. Jesse de Vries), Nathan Greven.