Zevenklapper van FC Zutphen in Heerde tegen SEH

FC Zutphen is het bekerprogramma begonnen met een 0-7 zege in Heerde tegen vierdeklasser SEH. De zege kwam tot stand ondanks de diverse slordigheden die er op het spel van de Zutphenaren waren aan te merken. Te vaak kwamen passes niet aan, en het tempo was in de 1e helft niet hoog genoeg om de tegenstander in 45 minuten op de knieën te dwingen. De ruststand was 0-2 na een benutte strafschop van Nathan Greven, doordat Sem Veeger binnen de 16 meter onderuit was gehaald. De 0-2 maakte Sem Veeger zelf na een pass van Lucas Hengstenberg, die met name de 1e helft een sterke wedstrijd speelde.

Rik Vlutters raakte de paal en Jesse de Vries miste 2 mogelijkheden vanwege prima keeperswerk. Ook SEH was een paar keer dicht bij een doelpunt, maar Joey Wolsink hield zijn doel schoon.

Na de rust werd het 0-3 door Timon Kuiper na een mooie dribbel van Nathan Greven, die Luuk Meijer in staat stelde een afgemeten assist te geven.  Het mooiste doelpunt kwam van Floris de Boer, die de 0-4 maakte met een afstandsschot in de kruising. De 0-5 kwam van Sem Veeger na een mooie 1-2 met Luuk Meijer.  En laatstgenoemde maakte de beide laatste doelpunten, eerst uit een dieptepass, en tenslotte na goed doorzetten.

Zo werd het toch nog een forse zege, vooral doordat de thuisclub na 60 minuten conditioneel in de problemen raakte.

Achterin maakte Teun Isselman een goed debuut voor FC Zutphen in zijn eerste officiele wedstrijd in dit seizoen.

Opstelling FC Zutphen:  Joey Wolsink, Niek Bakkerweerd. Luuk Meijer, Teun Isselman, Lucas Hengstenberg, Koen Hulleman ( 60. Hidde van Kalker), David te Slaa, Rik Vlutters ( 60. Timon Kuiper),  Sem Veeger, Jesse de Vries ( 46. Floris de Boer), Nathan Greven.