Verdiende 4-2 nederlaag van FC Zutphen (zat) in Enschede tegen Sparta

FC Zutphen heeft afgelopen zaterdag in Enschede een 4-2 nederlaag geleden tegen kampioenskandidaat Sparta. Op de overwinning van Sparta was niets af te dingen, gezien het goede en verzorgde spel. Toch overheerste bij FC Zutphen het onbehagen vanwege een zwak gespeelde 1e helft. Binnen 10 minuten stond Sparta op 2-0. En vlak voor rust viel de 4-1 na een ongelukkig gegeven vrije trap. In de 2e helft speelde FC Zutphen een goede partij en jammer was het daarom dat men dat niet de gehele wedstrijd liet zien.

De wedstrijd begon onder flinke hagel en sneeuwbuien. En nadat die waren opgetrokken stond FC Zutphen met 2-0 achter. Een goede aanval over de linker kant bij FC Zutphen waar men zich veel te gemakkelijk liet uit spelen, zorgde in de 2e minuut voor 1-0. Aanvoerder Daan Akkerman rondde gemakkelijk de voorzet af. En in de 9e minuut viel de 2-0 na opnieuw een aanval over de linkerkant bij FC Zutphen. Khen Bakkerweerd trachtte koppend redding te brengen, maar via Ronald te Morsche plofte de bal in het doel.

FC Zutphen trachtte daarna wat terug te doen. Op het middenveld speelde David te Slaa een goede partij, en voorin stichtte Jesse de Vries met regelmaat gevaar. Een goed schot van David te Slaa belandde net over het doel.

Maar in de 32e minuut was er opnieuw een domper voor de Zutphenaren. Na een goede actie van Daan Akkerman die opnieuw zijn tegenstander de hakken liet zien, was het nu Danny Reinders die de voorzet doeltreffende af rondde.

FC Zutphen bleef het proberen, en dat had in de 39e minuut succes.

Een goede pass van Lars Huber op Jesse de Vries bracht de spits van FC Zutphen in kansrijke positie. Hij soleerde prima langs zijn tegenstanders en liet vervolgens doelman Bryan Jonkers kansloos, 3-1.

Net toen iedereen dacht met een stand te gaan rusten, die nog enig perspectief bood, ging het opnieuw mis. In de 44e minuut gaf scheidsrechter Spoon na een luchtduel die Jelle Macare won, toch nog een vrije trap tegen FC Zutphen. De ingebrachte bal werd doeltreffend raak gekopt door Kevin Krommendijk, 4-1.

In de rust werd Luuk Meijer gewisseld voor Michiel van der Beek.

FC Zutphen kwam veel feller uit de kleedkamer dan voor de rust. Er werd achterin aanzienlijk minder weg gegeven, en invaller doelman Matthijs de Jonge keepte een goede wedstrijd.

Ook op het middenveld werden het eerste half uur in de 2e helft de duels gewonnen, aanvoerder Jelle Macare vormde een voortdurende dreiging voor de verdediging van Sparta.

Nadat Hugo Groters en Jesper Mentink in de 75e minuut in het veld waren gekomen voor Hidde van Kalker en Lars Huber, viel in de 76e minuut de 4-2.

Een goede actie van Michiel van der Beek zorgde er voor dat hij ten val werd gebracht in de 16 meter.

Nadat scheidsrechter Spoon de eerste raak geschoten penalty van Rik Vlutters af keurde wegens te vroeg inkomen, rondde de jonge middenvelder van FC Zutphen ook de 2e bal bekwaam af. Dat was een knap stukje werk.

Verder liet Sparta het niet komen, en omdat ook FC Zutphen achterin de tent goed dicht hield, moesten de Zutphenaren met een 4-2 nederlaag huiswaarts gaan.

Opstelling FC Zutphen: Matthijs de Jonge, Hidde van Kalker ( 75. Hugo Groters), Hidde Ruessink, Jort Bleumink, Khen Bakkerweerd, David te Slaa, Rik Vlutters, Luuk Meijer ( 46. Michiel van der Beek), Lars Huber ( 75. Jesper Mentink), Jelle Macare, Jesse de Vries.