FC Zutphen heeft zaterdag op een winderig sportpark ’t Meijerink een verdiende 3-1 nederlaag geleden tegen het onderaan staande ON uit Almelo. Van te voren was er door diverse vrijwilligers de nodige sfeer gecreeerd, en de ambiance was, mede door het talrijke publiek, prima. Daarnaast zorgden de meisjes van MO-11 er voor dat de wedstrijd vlot kon verlopen, doordat steeds tijdig de ballen werden aangereikt. FC Zutphen miste, in tegenstelling tot ON, de hardheid en gedrevenheid om dit soort wedstrijden tot een goed einde te brengen.

ON begon meteen sterk aan de wedstrijd. Spits Stef Kamphuis zag zijn inzet net naast gaan via een speler van FC Zutphen.

En in de 15e minuut was het raak voor de gasten uit Almelo. Een goed opgezette aanval via Coen Gwinner, die 3 man uit speelde, bracht de bal bij Nordin Azhimi die doelman Rietman kansloos liet.

FC Zutphen probeerde het tij wel te verzetten, maar bracht te weinig strijd, en de persoonlijke duels werden alle verloren.

Tot overmaat van ramp viel in de 30e minuut de 0-2. Een fout van doelman Rietman was de oorzaak van de plotselinge meevaller voor ON. Hij schoot de bal tegen een speler van ON aan, waardoor Nordin Azhimi gemakkelijk kon scoren.

Vlak voor rust was er een goede actie van de terechte man of the match, Lars Huber, die met een prima schot doelman Thom ter Riet op de proef stelde, maar deze wist met een prima redding de bal corner te tikken.

In de rust werd Marco Kroese vervangen door Joran van der Kamp.

Na de rust was er in eerste instantie hetzelfde spelbeeld. De betere kansen waren voor ON. Owen Rietman greep goed in na een goede mogelijkheid van Nordin Azhimi. En even later deed de doelman dat opnieuw nadat Patrick Ponsteen alleen op hem af stevende.

De technische staf van FC Zutphen trachtte het tij te keren door middenvelder Michiel van der Beek in de 55e minuut in te brengen voor Hidde van Kalker.

Een kopbal van Rik Vlutters belandde even later net over het doel.

Aan de andere kant was het Stef Kamphuis die zijn schot via Owen Rietman over zag gaan.

In de 63e minuut kwam Niek Bakkerweerd voor Jesper Mentink.

In de laatste fase van de wedstrijd gaf FC Zutphen meer gas, onder leiding van de goed spelende Luuk Meijer en de hard werkende Jesse de Vries.

ON kon niet anders meer doen dan massaal verdedigen.

Jesse de Vries schoot net over na een goede pass van Niek Bakkerweerd.

Even later was het Jesse de Vries die prima raak schoot en de aansluitingstreffer maakte. Niek Bakkerweerd wist goed ruimte te scheppen via een goede loopactie waarna Jesse de Vries de bal keihard in de kruising joeg. Dat betekende in de 89e minuut de 1-2.

FC Zutphen probeerde het nog met de moed der wanhoop, maar het elftal zat deze middag niet in de wedstrijd. Diep in blessuretijd zorgde Marco Lodde met een prima trap van afstand nog voor de 1-3. ON reisde met 3 punten huiswaarts en zal alles in de strijd gooien om van de onderste plaats af te komen.

Opstelling FC Zutphen: Owen Rietman, Hidde van Kalker ( 55. Michiel van der Beek ), Jort Bleumink, Luuk Meijer, Marco Kroese ( 46. Joran van der Kamp), Lars Huber, Jelle Macare, David te Slaa, Rik Vlutters, Jesper Mentink ( 63. Niek Bakkerweerd), Jesse de Vries.

GJN

Vind ik leuk 0

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
()
x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!