Teleurstellend gelijkspel van FC Zutphen tegen SV Twello

FC Zutphen heeft zaterdagmiddag op Sportpark ’t Meijerink een teleurstellend 1-1 gelijkspel behaald tegen SV Twello. Op grond van de 1e helft en de vele kansen had FC Zutphen dik voor moeten staan. Maar de 2e helft zakte de ploeg ver terug en bovendien moest de thuisploeg het laatste half uur met 10 man verder na het 2e keer geel voor Koen Hulleman. Dat soort irritatie zal uit de ploeg moeten, om tot goede resultaten te komen.

Stroef begin FC Zutphen

FC Zutphen begon stroef aan de wedstrijd tegen SV Twello, dat duidelijk voor een punt was gekomen naar Zutphen. Bovendien raakte David te Slaa in een fel duel al na 5 minuten geblesseerd. Hij moest zich kort na rust laten vervangen. FC Zutphen kwam daardoor moeilijk op gang. Twello was dreigend op de counter, vooral via de snelle Tim Evers. Hij verscheen alleen voor doelman Wolsink maar deze wist de bal tot corner te verwerken.

FC Zutphen beter in het spel

Naarmate de wedstrijd vorderde voetbalde FC Zutphen beter. Benjamin Roters ging alleen op doelman Steven Koopman af, maar ook deze wist bekwaam te keren. FC Zutphen kreeg daarna prima mogelijkheden via de Benjamin Roters en Zidane el Hadouchi en de sterk spelende Jesse de Vries. Even later had Zidane el Hadouchi moeten scoren na een prima pass van Jesse de Vries, maar hij schoot op de paal. Daarna miste Mido Blok een goede kopkans na een voorzet van Jesse de Vries.

Doelpunt Jesse de Vries

In de 29e minuut was het Jesse de Vries die FC Zutphen na een uitstekende voorzet van Hugo Groters koppend op voorsprong zette, 1-0. Daarvoor had Zidane el Hadouchi met een mooie actie de bal op de flanken gelegd. FC Zutphen had daarna de wedstrijd moeten beslissen. Maar Zidane el Hadouchi miste na een prachtige pass van Jesse de Vries en Mido Blok schoot naast. Michalis Spiridakis kwam alleen voor doelman Koopman, maar deze wist met de vingertoppen de bal tot corner te verwerken.

FC Zutphen slecht uit de kleedkamer

FC Zutphen wist het goede spel van de 1e helft niet door te zetten. Sterker nog: in de 49e minuut schoot Tim Evers de 1-1 diagonaal binnen nadat hij zijn directe tegenstander te rap af was. Daarvoor werd onnodig balverlies geleden voorin. Even later moest Koen Hulleman aan de noodrem trekken, anders was het nog erger geworden. En ook Masora Oraille moest van scoren worden afgehouden door Joey Wolsink.