SVZW nog een maatje te groot voor FC Zutphen

FC Zutphen leed afgelopen zaterdag de eerste nederlaag van dit seizoen tegen eersteklasser SVZW uit Wierden. Het was oud FC Zutphen speler Yessin Maskoul, die de basis legde voor deze duidelijke zege van de thuisploeg. In het efficient spelen was deze tegenstander nog een maatje te groot.

Sterk begin FC Zutphen

Het was de eerste 25 minuten niet te zien dat FC Zutphen 2 klassen lager speelde. FC Zutphen begon goed en wist met goed voetbal kansen te creëren, maar deze gingen net naast of voorlangs. Het leek voor SVZW een lastige middag te worden, maar de ploeg stelde in de laatste 20 minuten orde op zaken.

Wedstrijd voor rust beslist

In de 25e minuut viel de 1-0, door de rappe en sterk spelende Yessin Maskoul. Hij wist het gaatje te vinden in de benedenhoek na een goede actie. In de 35e minuut viel de 2-0 door Frank Smit na goed voorbereidend werk van Yessin Maskoul. En in de 37e minuut was het 3-0 door Jasper Groothuis na een snelle aanval. Nog was het niet gedaan voor FC Zutphen, want op slag van rust werd het 4-0 na een foutieve terugspeelbal achterin. Stefan Maat rondde deze kans af.

Veel onbenutte kansen FC Zutphen

Voor de rust was het Floris de Boer die een afgemeten voorzet van Benjamin Roters had moeten benutten. Na de rust schoot Timon Kuiper op de paal. Maar achtereenvolgens misten Zidane El Hadouchi, Sandro Bruil en Ivan Staring jammerlijk, nadat ze alleen de keeper nog voor zich hadden. Michalis Spiridakis had eveneens een goede mogelijkheid om te scoren. Aan de andere kant liet Frank Smit wel zien hoe het moest en bepaalde de eindstand op 5-0, in de 58e minuut. FC Zutphen zal uit deze nederlaag lering moeten trekken.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde van Kalker (46. Hugo Groters), Kevin Ooms, Hidde Ruessink, Koen Hulleman, Timon Kuiper, David te Slaa, Michalis Spiridakis, Floris de Boer (46. Sandro Bruil), Benjamin Roters (30. Zidane El Hadouchi), Jesse de Vries ( 60. Ivan Staring)