SV Twello en FC Zutphen delen de punten na een matig duel: 0-0

De beide ploegen met de minste verliespunten in de 3e klasse E, SV Twello en FC Zutphen, konden het publiek zaterdagmiddag in Twello niet echt boeien. De wedstrijd eindigde in een bloedeloze 0-0. De uitslag was terecht. SV Twello kreeg de betere kansen, maar FC Zutphen kreeg aan het eind van de wedstrijd nog een paar goede mogelijkheden.

Aantrekkelijk begin van de wedstrijd

Gesterkt door het goede spel van vorige week, begon FC Zutphen fel aan de wedstrijd. De tegenstander kwam er niet aan te pas, maar het leidde niet tot grote kansen. Naarmate de wedstrijd vorderde kregen gastheren in de gaten, dat er deze middag wat te halen viel, tegen het zeer matig spelende FC Zutphen.

Paar mogelijkheden in de 1e helft

Een kans voor Jesse de Vries ging net over het doel. En aan de andere kant was het Jan Stol die zijn inzet gestopt zag worden door doelman Joey Wolsink, die een uitstekende wedstrijd keepte. Onder leiding van de sterk spelende Max Smaal trok Twello de wedstrijd langzaam naar zich toe. Tim Scholten kon met een prima actie de snelle Job Bruntink van een vrije doorgang af houden. Maar verder gebeurde er niets.

Zwak FC Zutphen in het 1e gedeelte van de 2e helft

FC Zutphen zakte na rust ver weg van haar normale vorm. Vanuit het middenveld kwamen nauwelijks bruikbare passes en voorin waren de spitsen niet scherp. Kansen ontstonden er daardoor voor de thuisploeg. Joey Wolsink moest handelend optreden na goede mogelijkheden van Ryan van der Burg en Tristan Roeterd. En hij hield Job Bruntink van scoren af, toen deze alleen voor hem op dook.

Technische staf grijpt goed in

Door in de 59e minuut Niek Bakkerweerd te wisselen voor verdediger Hugo Groters, ontstond er meer evenwicht in het team. Mede doordat David te Slaa naar het middenveld doorschoof. FC Zutphen had nog het geluk van de koploper dat een door gekopte bal van de thuisploeg de paal raakte. Maar het was deze middag niet de voorhoede en het middenveld, maar de achterhoede die het sterkste deel van de ploeg vormde. Kevin Ooms en Hidde van Kalker bleven goed en geconcentreerd spelen.

Toch nog kans op winst aan het eind

Een overwinning was zeker niet verdiend geweest, maar toch ontstonden er aan het eind van de wedstrijd nog mogelijkheden. Jesse de Vries had een goede mogelijkheid, maar de scheidsrechter floot af voor een overtreding. En in blessuretijd waren Benjamin Roters en Jesse de Vries niet scherp genoeg om een goede mogelijkheid in een doelpunt om te zetten. FC Zutphen moet deze wedstrijd zo snel mogelijk vergeten en zich herpakken voor een goed slot van de competitie.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink; Tim Scholten, Kevin Ooms, David te Slaa, Hidde van Kalker; Niek Bakkerweerd (59. Hugo Groters), Michalis Spiridakis, Mido Blok; Jesse de Vries, Benjamin Roters, Zidane el Hadouchi.