Sterk spelend FC Zutphen verslaat SC Brummen met 0-6

FC Zutphen heeft zaterdagmiddag in Brummen haar sportieve plicht gedaan door in een sterk gespeelde wedstrijd buurman Brummen met 6-0 te verslaan. De Zutphenaren wonnen met name door een aantal sterke individuele acties.

Mooi gebaar van SC Brummen

Voordat de wedstrijd begon vormden de jongens van Brummen een erehaag voor de spelers en begeleiders van FC Zutphen, vanwege het behaalde kampioenschap. Een mooi en sportief gebaar. Daarna werd er afgetrapt en ontstond een pittig en attractief duel. De scheidsrechter moest met een aantal gele kaarten af en toe ingrijpen. Onsportief werd het echter nooit.

FC Zutphen meteen vol op de aanval

FC Zutphen speelde met Siem Isselman in het doel. En met Niek Bakkerweerd als extra aanvaller. De Zutphenaren gingen er dan ook direct vol in. Dat resulteerde in een goede mogelijkheid van Jesse de Vries die over schoot na een afgemeten pass van Niek Bakkerweerd. En even later maakte doelman Gijs van Breeschoten met een prima reactie een lob van Jesse de Vries onschadelijk.

FC Zutphen op voorsprong

In de 15e minuut viel de verdiende 0-1. Een prachtige hakbal van Niek Bakkerweerd zette Benjamin Roters alleen voor de doelman. De Zutphen spits schoot onberispelijk raak. Even later greep doelman van Breeschoten prima in, na een goed schot van Benjamin Roters. Brummen kon er weinig tegenover stellen. Verder dan een kopbal van Niek Rutgers kwam men niet. Deze belandde over het doel.

Prachtig 2e doelpunt

Net toen iedereen dacht met een kleine voorsprong te gaan rusten, was het Zidane el Hadouchi die er anders over dacht. In de 45e minuut bekroonde hij zijn goede spel met een prachtig doelpunt. Net buiten de 16 meter schoot hij uitstekend raak, terwijl iedereen dacht dat hij een pass zou geven, 0-2.

SC Brummen komt goed terug

Na de rust had Niek Bakkerweerd de wedstrijd in het slot moeten gooien. Hij stevende na een mooie dieptepass alleen op doelman Van Breeschoten af, maar deze wierp zich uitstekend in de baan van het schot. Brummen probeerde de wedstrijd te kantelen en had een kwartier lang na de rust kansen om een aansluitingstreffer te maken. FC Zutphen had geluk dat een bal tot twee keer toe van doellijn werd gehaald. Het duel werd steeds pittiger en een goede kopbal van Thomas Bosch belandde net over het doel.

Zidane El Hadouchi beslist de wedstrijd

FC Zutphen bleef technisch de betere ploeg en het voetbalde gemakkelijker. Dat resulteerde in de 65e minuut in de 0-3. Zidane el Hadouchi zag de doelman iets te ver voor het doel staan. En met een fantastische en bewust geschoten boogbal, belandde deze diagonaal in de kruising. Een minuut later was het 0-4. De sterk spelende Michalis Spiridakis gaf een afgemeten cornerbal op Niek Bakkerweerd, die naar de grond koppend de doelman kansloos liet.

Slotakkoord voor FC Zutphen

Trainer Mark Horsman bracht met Siebe Beuker en Tijmen Tegelaar een paar gretige jeugdspelers in. Brummen kwam er niet meer aan te pas. In de 72e minuut was het Hidde van Kalker die met een sterke solo actie de verdediging zodanig in paniek bracht dat de bal via een eigen speler in het doel verdween. Daarna hield doelman Van Breeschoten met een goede redding Benjamin Roters van het scoren af.

Floris de Boer bepaalt de eindstand

Eerst was het nog een kopbal van Rico van Ginkel die van de lijn werd gehaald in de FC Zutphen defensie. Maar het was Floris de Boer die de eindstand bepaalde. Hij was alert na een goede actie van Michalis Spiridakis. Diens schot werd in eerste instantie nog gekeerd door de doelman. Maar Floris de Boer zorgde dat de terug springende bal in het doel verdween, 0-6 in de 86e minuut. FC Zutphen had de ongeslagen status met verve gehandhaafd en SC Brummen moet de komende weken nog vol aan de bak om niet in de problemen te komen.

Opstelling FC Zutphen: Siem Isselman, Hidde van Kalker, Kevin Ooms (70. Siebe Beuker), David te Slaa, Timon Kuiper, Michalis Spiridakis, Mido Blok (46. Hugo Groters), Jesse de Vries (80. Floris de Boer), Niek Bakkerweerd, Benjamin Roters, Zidane el Hadouchi (72. Tijmen Tegelaar)