Sterk spelend FC Zutphen klopt Sportclub Teuge met 3-0

FC Zutphen speelde zaterdagmiddag in Teuge tegen de plaatselijke subtopper een sterke partij en won verdiend met 0-3. Op het gure en koude sportpark de Dulmer speelden beide ploegen een aantrekkelijke wedstrijd, die het aanzien meer dan waard was.

Uitblinkers bij FC Zutphen

FC Zutphen legde een goede teamprestatie op de mat. Achterin speelde Kevin Ooms een goede en degelijke partij. En aanvoerder David te Slaa groeide uit tot de beste man van het veld. Centraal speelden Mido Blok en Michalis Spiridakis een prima en gedreven partij. En FC Zutphen beschikt met Timon Kuiper over een vrije trappen specialist. Met 2 prachtige doelpunten besliste hij voor de rust de wedstrijd en bekroonde daarmee zijn goede wedstrijd.

Sterke tegenstand van Sportclub Teuge

De gastheren uit Teuge toonden aan, met bij vlagen goed en verzorgd spel. niet voor niets in de subtop te staan. De beste mogelijkheden waren echter voor FC Zutphen. Michalis Spiridakis en Benjamin Roters stuitten op doelman Sam Luijkx. Een schot van Mido Blok belandde net over het doel. En Benjamin Roters stuitte opnieuw op doelman Luijkx, na een uitstekende pass van Zidane El Hadouchi. Aan de andere kant kwam er veel dreiging van de goed spelende Mike Drost, waarbij doelman Wolsink met moeite een schot van hem kon keren.

Openingsdoelpunt

In de 28e minuut viel de 0-1. Mido Blok werd na een mooie actie onderuit gehaald. De bal belandde op 20 meter van het doel. En specialist Timon Kuiper knalde de toegekende vrije trap onhoudbaar binnen. Zidane El Hadouchi had de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar hij miste na een uitstekende pass van Timon Kuiper. Aan de andere kant kwam FC Zutphen goed weg na een mooie aanval, waarbij Teuge dacht te scoren. Kevin Ooms schoot echter de bal van de doellijn.

Goals vlak voor en na de rust

Vlak voor rust viel de beslissing van de wedstrijd. Timon Kuiper werd onderuit gehaald na een goede individuele actie. Uiteraard nam hij opnieuw de vrije trap. Hij wist voortreffelijk het gaatje te vinden en scoorde onhoudbaar in de rechter benedenhoek, 0-2 in de 45e minuut. Vlak na de rust was er in de 46e minuut een geweldige aanval van FC Zutphen. Michalis Spiridakis stuurde Benjamin Roters aan de zijkant de diepte in. Deze zette uitstekend voor, Ivan Staring kon er net niet bij, maar achter hem volleerde Mido Blok de bal onhoudbaar binnen, 0-3.

Wedstrijd blijft aantrekkelijk

Ondanks dat achteraf de eindstand al bepaald was, bleef de wedstrijd aantrekkelijk. Trainer Mark Horsman was tevreden met het vertoonde spel en het resultaat tegen een goede tegenstander, maar vond dat er na het derde doelpunt meer gescoord had kunnen worden. Koen Hulleman miste 2 goede mogelijkheden en Ivan Staring zag zijn sterke wedstrijd niet bekroond worden met een doelpunt.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde Ruessink, Kevin Ooms, David te Slaa, Hugo Groters (70. Hidde van Kalker), Timon Kuiper (80. Sandro Bruil), Michalis Spiridakis, Mido Blok, Ivan Staring, Benjamin Roters (80. Siebe Beuker), Zidane el Hadouchi ( 70. Koen Hulleman)