blok-oranje-rood

Sterk spelend FC Zutphen bindt ook Redichem aan de zegekar

blok-oranje-rood

Een fanatiek en sterk spelend FC Zutphen heeft zaterdagmiddag ook Redichem uit Heelsum met forse cijfers geklopt. Wat niet goed ging waren de vele kansen die gemist werden. Dat kan de ploeg opbreken, omdat concurrent JVC Cuijk met nog grotere cijfers won. Enige smet op de wedstrijd was een gebroken sleutelbeen van Hugo Groters na een ongelukkige botsing met zijn tegenstander net na rust.

[ux_image id=”25613″ caption=”true”]

[gap]

Fanatieke start van FC Zutphen

Al direct vanaf de aftrap had FC Zutphen voor kunnen staan en ook moeten staan. Een prachtige aanval die werd opgezet door de goed spelende Mido Blok, bracht de bal bij Benjamin Roters. Deze gaf na een mooie actie Zidane El Hadouchi een niet te missen kans. Maar de jonge Zutphen aanvaller schoot over.

Redichem verweert zich goed

De gasten uit Heelsum dreigden overlopen te worden, maar herpakten zich goed. Door wat slordigheden en onrust bij FC Zutphen achterin kregen ze zelfs enkele mogelijkheden. Maar met name het Zutphense middenveld met de uitstekend spelende David te Slaa stelde orde op zaken.

Te veel kansen gemist

Het duurde lang voordat FC Zutphen tot scoren kwam. De aanvallen waren een lust voor het oog. Maar Sem Veeger, Benjamin Roters en David te Slaa misten uitstekende mogelijkheden. Daarom duurde het tot de 41e minuut voordat de openingstreffer op het scorebord kwam.

Toch weer Benjamin Roters

De hard werkende en veel scorende FC Zutphen spits Benjamin Roters stond op de juiste plaats na een afgemeten voorzet van Luuk Meijer, die als een vorst op het middenveld speelde. En in de 43e minuut was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld na een goede actie van Sem Veeger, die raak schoot na goed doorzetten.

Redichem probeert wat terug te doen

Na de ongelukkige botsing van Hugo Groters, die werd vervangen door Teun Isselman, was het Jarno Butz die een goede mogelijkheid kreeg. Maar hij stuitte op doelman Wolsink. Daarna ging het echter snel. Het was Benjamin Roters die in de 53e minuut met een prachtig schot in de kruising voor 3-0 zorgde. Twee minuten later was het 4-0 na een mooie solo van Sem Veeger.

Zidane el Hadouchi maakt zijn misser goed

In de 58e minuut viel het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Een prachtige actie van Mido Blok bracht de bal voor het doel, waarna Zidane el Hadouchi achter zijn standbeen langs raak schoot. Even later knalde David te Slaa op de paal en was het met nog een half uur te spelen tijd voor de wissels.

Noah Bolt debuteert

FC Zutphen mag zich gelukkig prijzen met veel talenten die zich aandienen. Nu mocht jeugdspeler Noah Bolt zijn opwachting maken. Hij verving Sem Veeger. En Koen Hulleman kwam voor Khen Bakkerweerd. FC Zutphen bleef doorgaan. David te Slaa had pech dat zijn kopbal op de lat uiteen spatte. En FC Zutphen liet in deze periode na de score op te voeren. In de 77e minuut bekroonde Mido Blok zijn goede spel met de 6-0 na een goede actie op de flanken van Koen Hulleman. Maar een minuut later lag de bal achter doelman Wolsink na een onoplettendheid achterin, waar Jarno Butz van profiteerde, 6-1.

Daarna ontstonden er geen grote mogelijkheden meer. FC Zutphen kon terug zien op een goede partij maar zal de kansen beter moeten benutten. Komende zaterdag gaat men op bezoek bij Excelsior in Zetten.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink; Hugo Groters (46. Teun Isselman), Hidde van Kalker, Khen Bakkerweerd (60. Koen Hulleman), Lucas Hengstenberg; Sem Veeger (60. Noah Bolt), David te Slaa, Mido Blok, Luuk Meijer; Zidane El Hadouchi, Benjamin Roters (75. Timon Kuiper)

Verslag: Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0