Soepele 3-0 overwinning van FC Zutphen op ZZC ’20

FC Zutphen heeft afgelopen zaterdag, na 2 nederlagen, het zoet van de overwinning weer mogen smaken. Het bezoekende ZZC “20 werd met een 3-0 nederlaag huiswaarts gestuurd waarbij FC Zutphen geen moment in de problemen kwam.

[ux_image id=”28365″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Sterk spelende Luuk Meijer

Na 10 minuten opende de uitstekend spelende Luuk Meijer de score nadat hij een prachtige dieptepass van Hidde van Kalker doeltreffend wist af te ronden: 1-0. Dat was een mooi begin voor FC Zutphen, maar in de 12e minuut raakte Koen Hulleman geblesseerd. Hij werd vervangen door Hugo Groters die een degelijke wedstrijd speelde.

FC Zutphen mist veel kansen

FC Zutphen heerste op het middenveld, vooral door het goede spel van man van de wedstrijd David te Slaa en Mido Blok, die net als Luuk Meijer goed in de wedstrijd zaten. Timon Kuiper had pech dat hij na een goede onderschepping net naast het doel schoot. En even later miste Benjamin Roters een grote kans, na goed voorbereidend werk van Niek Bakkerweerd.

Benjamin Roters zorgt voor de 2-0

Nadat een doelpunt van Niek Bakkerweerd ten onrechte werd afgekeurd, was het in de 43e minuut Benjamin Roters die voor de 2-0 zorgde. Hij rondde een loep zuivere dieptepass van Mido Blok uitstekend af. Het was een belangrijk doelpunt omdat ZZC welswaar niet veel kansen kreeg, maar soms wel voor gevaar zorgde.

Veel kansen na de rust

Ook na de rust waren er veel mogelijkheden voor FC Zutphen. Niek Bakkerweerd had moeten scoren na een goede actie van Benjamin Roters, maar hij stuitte op doelman Harm Reindsen. Even later schoot Benjamin Roters op de paal. Het was topscorer Benjamin Roters die in de 60e minuut voor de 3-0 zorgde, na goed voorbereidend werk van Luuk Meijer.

FC Zutphen speelt de wedstrijd rustig uit

ZZC probeerde wat terug te doen, maar FC Zutphen hield het hoofd koel en bleef goed combineren. Een vrije trap van Timon Kuiper ging net over. En even later gebeurde hetzelfde bij een kopbal van Niek Bakkerweerd na een voorzet van Hugo Groters. Niek Bakkerweerd had deze middag het vizier niet op scherp staan want hij kreeg daarna nog 2 goede mogelijkheden na goed opgezette aanvallen van Jesse de Vries en Floris de Boer. FC Zutphen speelde daarna de wedstrijd rustig uit, en kwam niet meer in de problemen.

Opstelling FC Zutphen: Siem Isselman; Koen Hulleman (12. Hugo Groters), Hidde van Kalker, Jelle Macaré, Lucas Hengstenberg; David te Slaa, Luuk Meijer, Mido Blok; Niek Bakkerweerd, Benjamin Roters (80. Floris de Boer), Timon Kuiper (70. Jesse de Vries)

Verslag: Gerjan Nijland