Ruime 5-0 overwinning van FC Zutphen op Eerbeekse Boys

FC Zutphen heeft opnieuw goede zaken gedaan voor het kampioenschap en rechtstreekse promotie, door met 5-0 te winnen van Eerbeekse Boys. Een overwinning die op geen enkel moment in gevaar kwam. De score had zelfs nog veel hoger kunnen zijn.

Zeer tevreden met het resultaat

Door de afwezigheid van hoofdtrainer Mark Horsman was de leiding van het team deze middag in handen van Mark Mol en Wilco van Osch. Beiden waren dik tevreden met het resultaat. Toch vond Wilco van Osch dat het team de wedstrijd in de 1e helft, toen het 2-0 stond, had moeten beslissen. En daar had hij gelijk in, want FC Zutphen liet veel kansen onbenut.

Direct vol op de aanval

FC Zutphen ging meteen vol op de aanval, waarin Benjamin Roters en Timon Kuiper het voortouw namen. En de ploeg deed dit met goed voetbal, waarbij de gasten uit Eerbeek wel probeerden het spel te ontregelen, maar in de duels vaak de mindere waren tegen het fanatieke FC Zutphen. Dat resulteerde in de 8e minuut in de 1-0. De technisch vaardige Michalis Spiridakis onderschepte de bal en via een snelle actie aan de zijkant gaf hij een afgemeten pass op Benjamin Roters. Deze schoot de 1-0 binnen.

Eerbeekse Boys tracht wat terug te doen

Via de goed spelende en snelle Melvin Jansen kreeg FC Zutphen bijna een doelpunt om de oren. Jansen ontsnapte aan de aandacht en dook alleen voor Joey Wolsink op. Maar de Zutphen goalie stopte zijn schot glansrijk. Daarna waren er goede mogelijkheden voor Benjamin Roters, Jesse de Vries en Zidane el Hadouchi. Maar zij wisten niet te scoren.

Wedstrijd vroeg beslist

Nadat Joey Wolsink nog een goede inzet van Melvin Jansen onschadelijk had gemaakt, was het Zidane el Hadouchi, die in de 25e minuut de 2-0 maakte. Michalis Spiridakis werd in de 16 meter onderuit gehaald, maar de bal kwam voor de voeten van Zidane el Hadouchi. Deze faalde niet. Daarna lieten Michalis Spiridakis en Jesse de Vries nog goede mogelijkheden liggen. David te Slaa schoot op de paal na een prima genomen corner van Timon Kuiper. En ook Zidane el Hadouchi stuitte op de goed spelende doelman Timo Jansen.

Wedstrijd in het slot

Ook na de rust gingen de Zutphenaren op dezelfde voet door. Goed voetbal en scherp in de duels. In de 58e minuut gooide Timon Kuiper de wedstrijd definitief in het slot. Hij stond op de goede plek na een prima pass van Jesse de Vries en kopte raak. En in de 75e minuut was het Michalis Spiridakis die met een fraai afstandsschot de 4-0 maakte. In de 80e minuut was het 5-0 door Benjamin Roters. Hij kopte prima raak na een voorzet van Jesse de Vries.

Dinsdag naar Oeken

Door het verlies van SV Twello is het kampioenschap voor FC Zutphen niet ver meer weg. Bij winst in Oeken, waar komende dinsdag nog 45 minuten moet worden afgewerkt, zou 15 april de kampioensvlag gehesen kunnen worden tegen DVOV. Zover is het echter nog niet.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hugo Groters (80. Tim Scholten), Kevin Ooms, David te Slaa, Hidde van Kalker, Timon Kuiper (80. Sten Kamerman), Michalis Spiridakis, Mido Blok, Jesse de Vries ( 85. Sandro Bruil), Benjamin Roters (80. Niek Bakkerweerd), Zidane el Hadouchi ( 60. Floris de Boer).