Ruime 0-6 overwinning van FC Zutphen op Eerbeekse Boys

FC Zutphen heeft vandaag een ruime 0-6 overwinning behaald op sportpark de Veldkant in Eerbeek. Dit ondanks het feit dat FC Zutphen door blessures en schorsingen een vijftal spelers miste. De thuisploeg gaf de eerste helft nog goed tegenstand, maar was de 2e helft murw getikt door met name de uitstekend spelende middenvelders Michalis Spiridakis en Mido Blok. De jeugdige spits Ivan Staring scoorde 2 fraaie treffers. Ook Sandro Bruil, die een aantal sterke wedstrijden in het 2e achter de rug heeft, scoorde een doelpunt.

Diverse debutanten

Na afloop van de wedstrijd kon FC Zutphen dik tevreden zijn. Tim Scholten mocht, na zijn debuut eerder dit seizoen, vandaag in de basis beginnen. Dat deed hij uitstekend. Samen met zijn collega aan de linkerkant, Hugo Groters, speelde hij foutloos. Vlak voor tijd mochten ook 2 spelers van de JO19-1, Daan Schwachöfer (neef van Michalis Spiridakis) en Siebe Beuker (komt van De Graafschap) debuteren in de hoofdmacht.

Onwennig begin FC Zutphen

Het laag op de ranglijst staande Eerbeekse Boys zocht in de beginfase brutaal de aanval. Een goed schot van Rens Bekkers ging maar net via een Zutphen been naast. Nadat FC Zutphen wat aan het veld gewend was, zocht het de aanval. Er waren 2 goede kopkansen voor Jesse de Vries en Timon Kuiper. Maar Rens Bekkers kreeg opnieuw een goede mogelijkheid, waarbij hij zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal zag gaan.

FC Zutphen op voorsprong

In de 23e minuut kwam het gemakkelijker spelende FC Zutphen verdiend op een 0-1 voorsprong. Een prachtige voorzet van Zidane el Hadouchi werd door Benjamin Roters, onhoudbaar, tegendraads binnen gekopt. In de 30e minuut viel de 0-2 door de sterk spelende Timon Kuiper, na een slimme pass van Michalis Spiridakis.

FC Zutphen verzuimt om de wedstrijd te beslissen

FC Zutphen dreigde de tegenstander te overlopen en had een goede mogelijkheid via Kevin Ooms, die over schoot. Maar de FC Zutphen liet zich soms te gemakkelijk irriteren door foutieve beslissingen. Hierdoor werd onnodig een gele kaart opgelopen. De thuisploeg profiteerde daar bijna van via een sterke actie van de spits Thijs Streppel, die alleen voor Joey Wolsink kwam. Deze redde echter uitstekend.

Zelfde spel na de rust

Ook na de rust was FC Zutphen de bovenliggende ploeg met goed combinatie spel en een sterk middenveld. Een doelpunt kon dan ook niet uit blijven. Een prachtige actie van Mido Blok stond aan de basis. Hij speelde Zidane el Hadouchi met een mooie lob vrij, waarna deze in de 61e minuut de 0-3 op het scorebord bracht. Na goede kansen van Timon Kuiper, die op de paal en net over schoot was het verzet van de thuisploeg gebroken.

Sterke wissels

Het waren de wisselspelers die de tegenstander definitief stuk speelden en een sterke indruk achterlieten. Want nadat Michalis Spiridakis en Benjamin Roters goede mogelijkheden hadden gemist, was het Ivan Staring die in de 85e minuut de 0-4 maakte, na een schitterend hakje van Kevin Ooms. En een prachtige aanval via Floris de Boer leidde tot de 0-5 van opnieuw Ivan Staring, die een gretige indruk maakte. En in blessuretijd was het de razendsnelle en handige Sandro Bruil die de 0-6 eindstand op het scorebord bracht. FC Zutphen had niet alleen de 3 punten binnen gehaald, maar zelfvertrouwen en overtuiging aan de dag gelegd.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Tim Scholten (88. Daan Schwachöfer), Kevin Ooms, Hidde Ruessink, Hugo Groters  (88. Siebe Beuker), Timon Kuiper, Michalis Spiridakis, Mido Blok (78. Ivan Staring), Jesse de Vries (80. Sandro Bruil), Benjamin Roters (80. Floris de Boer), Zidane El Hadouchi