Rik Vlutters schiet FC Zutphen (zat) naar 4-4 in spektakelstuk tegen Hulzense Boys

Het was in de 90e minuut van de wedstrijd. FC Zutphen had een 0-2 en 1-3 voorsprong weg gegeven, en stond met 4-3 achter. Diverse jongens jongens zagen het niet meer zitten. Maar niet Rik Vlutters. Hij ging vooraan in de strijd en bekroonde een voortreffelijke wedstrijd, met een nog mooier doelpunt. Vanaf 20 meter diagonaal in de kruising. Het was een prachtig sluitstuk van een spectaculaire wedstrijd die beide ploegen opvoerden. En dat onder leiding van een zeer goed leidende scheidsrechter Tulen.

Het waren 2 compleet verschillende helften die de toeschouwers te zien kregen. FC Zutphen had voor de rust de wedstrijd kunnen en moeten beslissen. Maar na de rust knokten de mannen uit Nijverdal zich prima terug onder leiding van een uitstekend spelende Jorg Roetgerink, die op verschillende plaatsen in het team zich manifesteerde.

FC Zutphen had de pech van een ploeg die onderin speelt. Na ruim een half uur moest laatste man Hidde Ruessink, die tot dan toe een goede wedstrijd speelde, zich vanwege een hamstring blessure laten vervangen door David te Slaa, die ook niet geheel fit was. Daardoor moest Luuk Meijer, die uit blonk op het middenveld, naar achteren, omdat hij de enige was die op deze cruciale positie en bij een 0-2 voorsprong inzetbaar was.

FC Zutphen speelde een voortreffelijke 1e helft, waarbij met goed voetbal de tegenstander onder druk werd gezet. Al in het begin was er een goede pass van Luuk Meijer op Jelle Macare, die zijn inzet via doelman Patrick Loohuis op de lat zag belanden. Even later was het Loohuis die goed in greep na een goede schuiver van Nathan Greven. Er ontstonden daarna felle duels omdat de gastheren uit Nijverdal zich niet wilden laten weg spelen. Doelman Owen Rietman wist een hard schot van Sebastiaan te Wierik goed onder controle te krijgen.

Maar in de 18e minuut viel de verdiende 0-1. Een goed opgezette aanval bracht de bal bij de sterk spelende Jelle Macare. Hij gaf een goede pass op Nathan Greven, die de doelman kansloos liet. FC Zutphen merkte dat er meer in zat. En dat resulteerde in de 28e minuut in de 0-2. Een goede actie van Jesse de Vries bracht de bal bij Nathan Greven, die nu als aangever fungeerde op de handige Lars Huber, die in moeilijke positie toch wist te scoren.

Even later had FC Zutphen de kans op nog een doelpunt maar Luuk Meijer had pech dat zijn schot via doelman Loohuis op de lat belandde.

Na de rust tapte Hulzense boys uit een ander vaatje. FC Zutphen liet zich de kaas van het brood eten, en dat had tot gevolg dat al in de 48e minuut de 1-2 viel. De op zeker 20 meter vrij staande Jasper de Jong schoot met een prachtig doelpunt in de kruising de aansluitingstreffer binnen.

Twee minuten later was het echter 1-3. Een prima genomen corner van Rik Vlutters zorgde voor een scrimage voor het doel. Jort Bleumink wist hier het beste raad mee, en schoot keihard raak.

Een minuut later was het echter 2-3.

Zwak ingrijpen achterin zorgde er voor dat Fabian te Kolste in een kluwen van spelers kon scoren.

Even later greep Owen Rietman goed in na een uitstekend schot van Jorg Roetgerink.

In de 62e minuut kwam Michiel van der Beek voor Nathan Greven die ook licht geblesseerd aan de wedstrijd was begonnen.

FC Zutphen probeerde de draad van de 1e helft weer op te pakken. Een goed schot van Jesse de Vries werd gestopt door doelman Loohuis. Even later had de doelman geluk dat hij de bal na een uiterste krachtsinspanning van de doellijn kon halen na een inzet van Lars Huber. FC Zutphen probeerde via Rik Vlutters en de goed spelende Lars Huber de slag op het middenveld te winnen. Maar men kreeg in de 69e minuut een forse tegenvaller te verwerken. Een lange dieptepass van achteruit bracht de bal bij de gevaarlijke Jorg Roetgerink. Deze zorgde met een prachtige actie voor de 3-3.

Even later had Jesse de Vries opnieuw pech dat zijn schot net geen doel trof en door doelman Loohuis werd gekeerd.

In de 73e minuut kwam Joran van der Kamp voor Lars Huber.

Na opnieuw een goede aanval van de Zutphenaren schoot Jesse de Vries over.

Maar in de 78e minuut leek het doek definitief te vallen voor FC Zutphen.

Opnieuw een prima actie van Jorg Roetgerink, die een voortreffelijke 2e helft speelde, zorgde voor de 4-3. Even later was het Joran van der Kamp, die net naast schoot. Het wilde niet lukken bij FC Zutphen en diverse jongens lieten het hoofd hangen.

Echter niet Rik Vlutters, die in de 90e minuut met een prachtig doelpunt voor de volkomen verdiende 4-4 zorgde.

De speaker van Hulzense boys zei het terecht na het laatste fluitsignaal. De spelers hadden deze middag voor een waar spektakelstuk gezorgd, met een aantal fraaie doelpunten.

Komende zaterdag wacht voor FC Zutphen de zware thuiswedstrijd tegen ASC “62.

Opstelling FC Zutphen: Owen Rietman, Hidde van Kalker, Hidde Ruessink (31. David te Slaa), Jort Bleumink, Khen Bakkerweerd, Jelle Macare, Rik Vlutters, Luuk Meijer, Lars Huber ( 73. Joran van der Kamp), Nathan Greven (62. Michiel van der Beek ), Jesse de Vries.