Regelmatige 0-3 overwinning van FC Zutphen in Oeken

FC Zutphen heeft vandaag de lastige streekderby tegen vv Oeken met 0-3 gewonnen. Positief was dat daarbij een aantal spelers terugkeerden van een blessure. Jesse de Vries begon voor het eerst dit seizoen in de basis en opende de score. Maar zonder kleerscheuren kwam FC Zutphen niet weg. De verder goed leidende scheidsrechter Scholtens gaf doelman Siem Isselman vlak voor tijd een rode kaart wegens het vermeend onderuit halen van een doorgebroken speler. Daar was echter geen enkele sprake van, waardoor de onfortuinlijke FC Zutphen doelman benadeeld werd. Ook was geen sprake van hard spel. De overtreding verdiende hooguit een gele kaart. Welke gevolgen dit heeft, wachten we af.

[ux_image id=”28858″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Matige 1e helft van beide ploegen

Oeken leunde zwaar op de verdediging en het tempo bij FC Zutphen was te laag om echt gevaarlijk te worden. Wel speelde FC Zutphen geconcentreerd en gaf het geen geen enkele kans weg. Achterin stonden Jelle Macaré en Hidde van Kalker soeverein te verdedigen. Maar voorin ging er teveel door het midden, waar het al overvol was. De wind stond dwars over het veld, waardoor het lastig was om een zuivere pass te geven.

Jesse de Vries opent de score

In de 25e minuut viel de 0-1. Het was Mido Blok die een verre pass knap controleerde en een uitstekende pass gaf op Jesse de Vries. Deze schoot beheerst binnen. Even later was het opnieuw Jesse de Vries, die in de 1e helft de gevaarlijkste aanvaller was, met een goede actie. Zijn schot werd net geblokt. Daarna was het Hidde van Kalker die na een mooie aanval net naast schoot. Maar verder gebeurde er in de 1e helft niet veel. Oeken kon niet en FC Zutphen wilde geen te grote risico’s nemen.

De wedstrijd beslist door Benjamin Roters

Ondanks een wat mindere 1e helft was het FC Zutphen spits Benjamin Roters die de wedstrijd besliste. Eerst had hij pech met een schot op de lat. Maar in de 58e minuut was er een slim genomen corner van Timon Kuiper. In een heel kleine ruimte knalde Benjamin Roters onhoudbaar raak, 0-2. Nadat de technische staf bij FC Zutphen een drietal wissels had toegepast werd Oeken nog meer onder druk gezet. Een prima pass van Koen Hulleman op Benjamin Roters had een doelpunt moeten opleveren. Maar deze keer faalde de Zutphen spits. Niek Bakkerweerd had pech dat hij met een goede kopbal, na een pass van Jesse de Vries, de doelman niet wist te verschalken. Verder dan een paar kleine kansjes kwam Oeken niet.

Mooiste doelpunt van de wedstrijd

Nadat FC Zutphen 10 minuten voor tijd nog een tweetal wissels had toegepast en Oeken daarvoor hetzelfde deed, waren er nog een paar bijzondere momenten. Een vrije trap van Luuk Meijer werd knap gestopt door de doelman van Oeken. Aan de andere kant was het Siem Isselman die rood kreeg, waardoor FC Zutphen de laatste minuten met 10 man verder moest. Oeken probeerde een doelpunt te forceren, maar dat kwam de ploeg duur te staan. Eerst was het Koen Hulleman die miste nadat hij alleen voor de doelman verscheen. Maar in de 90e minuut ondernam Jelle Macaré een prachtige solo van achteruit. Vanaf zijn eigen strafschopgebied stak hij het veld over, passeerde 4 man inclusief de doelman en zorgde voor de eindstand, 0-3. Jesse de Vries had daarna pech dat zijn lob net op de lat belandde. Maar FC Zutphen was tevreden met de 3 punten. En de club uit Oeken had goed weerstand geboden, waardoor een terechte eindstand werd bereikt.

Opstelling FC Zutphen: Siem Isselman, Hugo Groters (60. Koen Hulleman), Jelle Macaré, Hidde van Kalker (80. Teun Isselman), Khen Bakkerweerd (60. Hidde Ruessink), Timon Kuiper, Luuk Meijer, David te Slaa, Mido Blok (60. Niek Bakkerweerd), Jesse de Vries, Benjamin Roters (80. Zidane El Hadouchi).

Verslag: Gerjan Nijland