Opnieuw grote overwinning voor FC Zutphen: 0-7 tegen ZZC ’20

FC Zutphen heeft een enorm productieve week achter de rug. Vorige week was er een 11-0 overwinning op Excelsior Zetten tijdens de seizoensopening. En afgelopen dinsdag werd het 8-1 tegen AZC om de Achterhoek cup. Vandaag nam FC Zutphen in Zelhem revanche op ZZC ’20. In januari van dit jaar werd er nog met 3-2 verloren, maar nu waren de gastheren uit Zelhem volstrekt kansloos. Na een 0-5 ruststand mocht men nog niet eens mopperen dat het slechts 0-7 voor FC Zutphen werd.

[ux_image id=”15726″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

FC Zutphen speelde zonder de dinsdag geblesseerd geraakte Jesse de Vries, maar zijn vervanger Timon Kuiper speelde een prima wedstrijd. Dat gold ook voor Teun Isselman die helaas in de rust geblesseerd moest uitvallen na een hoofdblessure, opgelopen bij een kopduel. Maar die mutaties hadden geen negatief effect op het spel van FC Zutphen. Zijn vervanger Koen Hulleman maakte een prima invalbeurt. En good old Jelle Macare was deze middag met 3 treffers de meest productieve speler bij FC Zutphen.

Veeger en Kuiper scoren

De score werd geopend in de 10e minuut. Sem Veeger, die vorige wedstrijd 5 doelpunten maakte, scoorde na een prachtige voorzet van Jelle Macare. Daarna haalde doelman Harm Reindsen een bal uit de kruising na een vlammend schot van de gedreven en degelijk spelende Luuk Meijer. Maar in de 14e minuut was het jongeling Timon Kuiper die met een geweldige kopbal uit een corner voor de 0-2 zorgde.

FC Zutphen speelde sterk in deze fase, waarbij Luuk Meijer en Rik Vlutters steeds weer de bal knap veroverden en vervolgens afgemeten passes gaven op hun voorwaartsen. Dat resulteerde in een goede mogelijkheid van Nathan Greven, na goed voorbereidend werk van Sem Veeger. Hij miste echter net. In de 27e minuut was het Jelle Macare die op de goede plaats stond. De aanval begon bij Luuk Meijer, waarna Timon Kuiper na een prachtige actie Macare een niet te missen kans gaf: 0-3.

Wedstrijd voor rust beslist

ZZC probeerde wat terug te doen, maar achterin bij FC Zutphen was het uitblinker en aanvoerder David te Slaa die met zijn souplesse en snelheid de aanvallers geen kans gaf. Toch was het Niels Wassink die bijna scoorde, maar zijn schot ging net over. In de 37e minuut viel de definitieve beslissing. Na een goede individuele actie van Nathan Greven stelde hij Jelle Macare in de gelegenheid om opnieuw te scoren, 0-4. En 1 minuut later was het Sem Veeger die na een prachtige solo opnieuw doelman Reindsen kansloos liet, 0-5.

In de rust werden Teun Isselman en Hidde van Kalker gewisseld voor Koen Hulleman en Lucas Hengstenberg. FC Zutphen deed het wat rustiger aan en kwam achterin totaal niet in gevaar. Dit kwam mede door de sterk spelende Khen Bakkerweerd, die steeds de aanvallen onderschepte en met zijn zuivere passing geen enkel balverlies leed.

FC Zutphen loopt verder uit

In de 59e minuut viel de 0-6 na een sterke individuele actie van Jelle Macare, die dreigde de bal te verliezen, maar goed doorzette in de pittige duels. ZZC kwam er niet meer aan te pas, en kon enkel nog proberen de aanvallen tegen te houden. In de 74e minuut viel de 0-7 door Nathan Greven na een goede assist van Sem Veeger.

Paal en lat voorkomen grotere zege

FC Zutphen had de score nog kunnen vergroten, maar Jelle Macare schoot keihard op de lat en Luuk Meijer raakte de paal na een goede actie van Koen Hulleman. In de 78e minuut werd Timon Kuiper gewisseld voor Niek Bakkerweerd en 2 minuten later Jelle Macare voor Hidde Ruessink. Maar in de stand kwam geen verandering meer.