Oeken – FC Zutphen na 1 helft gestaakt

Het was zaterdagmiddag op sportpark de Overkant een compleet waterballet in de 1e helft. De regen kwam 10 minuten na aanvang van de wedstrijd met bakken uit de lucht. Begrijpelijk dat scheidsrechter Kuipers uit Geesteren het niet meer verantwoord vond om verder te spelen. De stand was op dat moment 0-0. FC Zutphen deed zichzelf, ondanks het zware veld, daarmee tekort.

FC Zutphen mist goede mogelijkheden

FC Zutphen spits Benjamin Roters had deze middag het geluk niet aan zijn zijde. Eerst miste hij een goede mogelijkheid, toen de bal van zijn voet sprong. En even later was er een goede actie van Zidane el Hadouchi, waarna Benjamin Roters had moeten scoren, toen hij alleen voor de sterke doelman Zalmai Rahman stond. Deze blokte zijn schot echter uitstekend.

Pech voor FC Zutphen

Nadat de lucht was los gebarsten en het veld zeer moeilijk bespeelbaar werd, waren er toch nog mogelijkheden voor FC Zutphen. Dat kwam doordat de Zutphenaren probeerden te voetballen op het door het vele water verzadigde veld. Michalis Spiridakis zag zijn schot net over gaan, na goed voorbereidend werk van de sterk spelende Hugo Groters. En even later schoot Timon Kuiper tegen de paal. FC Zutphen moest achterin wel steeds op haar hoede zijn met name door de snelheid van vleugelspits Valentijn Mulder. Het was daardoor na 45 minuten 0-0.

Hoe verder?

Wanneer de 2e helft wordt gespeeld is niet bekend. Er volgen nu eerst 2 thuiswedstrijden tegen Eerbeekse boys en DVOV, op 8 en 15 april. Op 6 mei is er een inhaalprogramma. Maar in het ongunstigste geval zou het ook op een avond in de week kunnen zijn. FC Zutphen heeft nog 4 overwinningen nodig, om het kampioenschap binnen te halen. Op 22 april staat de uitwedstrijd tegen sportclub Brummen gepland en op 29 april de thuis wedstrijd tegen sportclub Teuge.