Nog steeds een 100% score voor FC Zutphen na winst in Teuge

FC Zutphen heeft vandaag op een winderig en koud Sportpark de Dulmer in Teuge een verdiende 0-3 overwinning behaald. De zege had veel groter kunnen uitvallen als FC Zutphen het goede spel van de eerste 25 minuten had kunnen doorzetten. Maar de ploeg speelde na de 0-2 in de 17e minuut te gemakzuchtig en was teveel uit op eigen succes, waardoor de schade voor de gastheren beperkt bleef. In de strijd om de 1e periode kan dit FC Zutphen opbreken op basis van het doelsaldo.

[ux_image id=”26047″ caption=”true”]

[gap]

Sterk begin van FC Zutphen

Vanaf de aftrap werd Sportclub Teuge onder druk gezet door de sterk en snel combinerende Zutphenaren, die bovendien goed de ruimte zochten. De mannen uit Teuge hadden daarom in de begin fase geen enkele vat op het spel van FC Zutphen. Nadat Benjamin Roters op de beste man van het veld, doelman Jesper Blumink, was gestuit, was het in de 6e minuut 0-1 door Jelle Macaré. Hij scoorde uit een corner van Mido Blok, die werd verdiend door een goede actie van Zidane El Hadouchi. Daarna was het Niek Bakkerweerd die miste na een prachtige aanval en Luuk Meijer die hetzelfde overkwam na een prima actie van Zidane El Hadouchi.

FC Zutphen verzuimt doelsaldo op te vijzelen

In de 17e minuut viel de 0-2 na prima doorzetten van Benjamin Roters, die Niek Bakkerweerd in staat stelde om te scoren. Iedereen ging er eens goed voor zitten, want een hoge score lag in het verschiet. Maar FC Zutphen liet het er lelijk bij zitten, mede door de straffe wind die ervoor zorgde dat goed voetbal lastig werd. Benjamin Roters kreeg tot twee keer toe goede mogelijkheden, maar hij miste. En FC Zutphen zorgde er voor dat doelman Blumink zich kon ontpoppen tot de beste man van het veld.

In de 2e helft een zelfde spelbeeld

Na de rust veranderde er niet veel. FC Zutphen had de wind mee, maar dat gaf weinig voordelen omdat de passes slordiger werden. Wel moest FC Zutphen achterin alert blijven omdat de gevaarlijkste man bij sportclub Teuge, Nino Buitenhuis, een paar keer gevaarlijk door kwam. Na ruim een kwartier wisselde trainer Horsman Khen Bakkerweerd, Benjamin Roters en Koen Hulleman voor Timon Kuiper, Jesse de Vries en Hidde Ruessink.

FC Zutphen probeert hogere score te forceren

Jesse de Vries had een goede mogelijkheid, maar vond opnieuw doelman Blumink op zijn weg. In de slotfase werden nog 2 nieuwe spelers ingebracht namelijk de jongelingen Ivan Staring en Noah Bolt voor Zidane El Hadouchi en Niek Bakkerweerd. Er ontstond het laatste kwartier duidelijk wat meer druk op het doel van de gastheren. Maar verder dan een aantal corners kwam FC Zutphen niet. In de 85e minuut viel toch de 0-3 uit een goed genomen corner door Jesse de Vries die in een kluwen van spelers door verdediger Hidde van Kalker werd binnen geschoten. David te Slaa had vlak voor tijd een doelpunt op zijn schoen, maar opnieuw stond doelman Blumink succes in de weg.

Trainer Mark Horsman was na afloop blij met het feit dat FC Zutphen na 7 wedstrijden nog steeds een 100% score heeft. Ook over het vertoonde spel in het 1e gedeelte van de wedstrijd was hij dik tevreden. Maar daarna zakte de ploeg te ver weg. Komende zaterdag wordt er geen competitie gespeeld en de eerstvolgende wedstrijd is een bekerwedstrijd tegen eersteklasser Tubantia. Daarna vindt de laatste wedstrijd voor de 1e periode plaats, op 20 november tegen SV Waalstad.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink; Koen Hulleman (68. Timon Kuiper), Hidde van Kalker, Jelle Macaré, Khen Bakkerweerd (68. Hidde Ruessink); David te Slaa, Mido Blok, Luuk Meijer, Zidane El Hadouchi (75. Ivan Staring); Benjamin Roters (68. Jesse de Vries), Niek Bakkerweerd (78. Noah Bolt)

Verslag: Gerjan Nijland