Niet te stuiten FC Zutphen wint met 4-0 van Be Quick

FC Zutphen lijkt dit seizoen niet te stuiten op weg naar het kampioenschap. Afgelopen zaterdag werd overtuigend met 4-0 van stadgenoot Be Quick gewonnen na een gelijk opgaande 1e helft en een sterke 2e helft. De ploeg van Mark Horsman en Mark Mol zette weer een goede stap op weg naar directe promotie.

Hulp van SC Wald uit Oostenrijk

SC Wald uit Oostenrijk, waar FC Zutphen nauwe vriendschapsbanden mee onderhoudt, zorgde samen met een groot aantal vrijwilligers van FC Zutphen, dat het 2e veld om 10.30 uur sneeuwvrij was. Het hoofdveld was, door de weersomstandigheden, niet op tijd gereed om deze zaterdag feestelijk in gebruik genomen te worden. Maar de sfeer was er niet minder om. Veel vuurwerk bij het begin van de wedstrijd. En hartstochtelijk aangemoedigd door SC Wald boekten de Zutphenaren uiteindelijk een ruime overwinning.

David te Slaa speelt 100e wedstrijd

Er moest flink geimproviseerd worden om het geluid te regelen, en om de kleine 1.000 toeschouwers die naar deze derby kwamen op te vangen. Aanvoerder David te Slaa speelde tegen AVW ’66 zijn 100e wedstrijd en werd, voor het begin van de wedstrijd, in de bloemen gezet door bestuurslid Aloys Rouweler.

Sterk begin van Be Quick

Het zag er in de 1e helft zeker niet naar uit dat FC Zutphen een ruime overwinning zou boeken. Het 6 wedstrijden ongeslagen Be Quick, startte uitstekend. Met veel balbezit en goede combinaties werd FC Zutphen onder druk gezet. De Zutphenaren, met een sterk spelende David te Slaa, hadden het moeilijk. Bovendien raakte men al na 10 minuten verdediger Hidde Ruessink kwijt met een knieblessure. Hij werd uitstekend vervangen door Tim Scholten.

FC Zutphen komt beter in de wedstrijd

Een goed schot van Kevin Teunissen werd door man van de wedstrijd, doelman Joey Wolsink, onschadelijk gemaakt. Maar Mido Blok en Michalis Spiridakis wisten daarna de snelle en sterke vleugelspitsen Jesse de Vries en Zidane el Hadouchi steeds beter te vinden. Mido Blok had na een goede combinatie een mooie kans, maar zijn schot vloog rakelings langs de kruising. Michalis Spiridakis schoot net naast. En een inzet van Mido Blok, die over veel schijven liep, belandde op de paal.

FC Zutphen scoort op slag van rust

Op slag van rust rondde Zidane el Hadouchi een prachtige aanval over rechts via Jesse de Vries en Benjamin Roters doeltreffend af, 1-0. Dat bleek in de 2e helft een belangrijke goal te zijn. Want na de rust kwam Be Quick er niet meer aan te pas, tegen het fel en geconcentreerd spelende FC Zutphen.

Tien minuten na de rust de wedstrijd beslist

Het was nu FC Zutphen dat fel uit de startblokken kwam. Zidane el Hadouchi miste net, na opnieuw goed voorbereidend werk van Jesse de Vries. Even later miste de Zutphen vleugelspits een goede mogelijkheid toen hij alleen voor doelman Lars Metselaar opdook, maar deze wist knap te keren. In de 55e minuut viel de 2-0. Een prachtige dieptepass van Michalis Spiridakis op Benjamin Roters vormde de aanleiding. De topscorer van FC Zutphen liep zijn tegenstander eruit en scoorde knap.

Toch nog een ruime overwinning

Benjamin Roters had opnieuw een goede mogelijkheid na een goede actie en afgemeten voorzet van Jesse de Vries. Maar zijn inzet belandde net over het doel. Het was Timon Kuiper die in de 63e minuut uit een vrije trap de 3-0 maakte. Het schot van de specialist van FC Zutphen werd aangeraakt en verdween daarna onhoudbaar achter doelman Metselaar. Daarna had Timon Kuiper opnieuw kunnen scoren, maar de goed leidende scheidsrechter Julia Vermeer legde de bal niet op de stip na vermeend hands.

Slotakkoord van Benjamin Roters

Het was in de 72e minuut Benjamin Roters die met zijn 2e doelpunt voor de 4-0 zorgde. Hij stond op de goede plaats na een uitstekende actie van Zidane el Hadouchi. Daarna waren er nog goede mogelijkheden voor FC Zutphen maar Jesse de Vries en Zidane el Hadouchi stuitten op de goed keepende Lars Metselaar. FC Zutphen paste nog een aantal wissels toe, waarbij ook Sandro Bruil zijn schot gekeerd zag worden door de doelman. In de stand kwam geen verandering meer, waarna de vreugde bij FC Zutphen groot was, na afloop.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde Ruessink (10. Tim Scholten), David te Slaa, Hidde van Kalker, Kevin Ooms, Timon Kuiper (80. Niek Bakkerweerd), Michalis Spiridakis, Mido Blok, Jesse de Vries (85. Floris de Boer), Benjamin Roters (85. Sandro Bruil), Zidane el Hadouchi (85. Sten Kamerman)