Knappe 1-5 overwinning van FC Zutphen bij JVC Cuijk

FC Zutphen heeft vandaag een knappe 1-5 overwinning behaald op JVC Cuijk, de nummer 3 in de competitie. Doordat concurrent VV Dieren met moeite met 1-2 won bij Sportclub Eefde, blijft VV Dieren op 1 punt voorsprong staan. Komende zaterdag volgt de apotheose in de laatste wedstrijd van de competitie. FC Zutphen speelt thuis tegen UNI VV dat moet winnen om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen. En VV Dieren speelt thuis tegen ESA Rijkerswoerd, dat moet winnen om de nacompetitie voor promotie te halen.

[ux_image id=”29972″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

FC Zutphen legt goede basis

Wat het resultaat komende zaterdag ook zal zijn, FC Zutphen legt na deze wedstrijd een goede basis voor het vervolg. Komende zaterdag zal gewonnen moeten worden van UNI VV. Als VV Dieren ook wint is Dieren kampioen. Bij ieder ander resultaat, zelfs bij een gelijkspel van FC Zutphen en een nederlaag van VV Dieren, gaat de titel naar Zutphen. FC Zutphen is in ieder geval verzekerd van een plaats in de nacompetitie. In dat geval wordt de eerste wedstrijd op zaterdag 11 juni thuis gespeeld. Daarna volgt bij winst opnieuw een thuiswedstrijd op 14 juni. Als dan wordt gewonnen vindt op 18 juni de finale plaats op neutraal veld.

Goed begin van FC Zutphen

FC Zutphen moest 2 belangrijke spelers missen wegens een blessure, namelijk Niek Bakkerweerd en Luuk Meijer. Dat verhinderde de ploeg niet om direct de aanval te zoeken. Mido Blok gaf een afgemeten pass op Zidane El Hadouchi die alleen op de doelman afstevende. Hij stuitte echter op de doelman, die de bal niet klemvast had, waarna Benjamin Roters een unieke mogelijkheid kreeg om te scoren, maar hij raakte de paal en daarna een speler van de thuisploeg. Uit de daaropvolgende corner kopte Timon Kuiper in de 3e minuut de 0-1 binnen, waarbij de JVC doelman er niet goed uitzag.

JVC Cuijk komt terug

FC Zutphen speelde te onzeker achterin en had moeite met het technisch vaardige spel van de gastheren. In de 10e minuut werd er veel te slap ingegrepen waarna Fynn Versteeg een vrije schietkans kreeg. Zijn prima schot belandde via de binnenkant van de paal onhoudbaar in het Zutphen doel, 1-1. Doordat de achterhoede van FC Zutphen niet goed in de wedstrijd zat moest doelman Ezra Arends een paar keer ingrijpen, wat hij voortreffelijk deed. Hij keepte een foutloze wedstrijd.

FC Zutphen trekt de wedstrijd naar zich toe

Onder leiding van de sterk spelende Mido Blok en David te Slaa, wist FC Zutphen een overwicht te scheppen. Een goede schuiver van Mido Blok, na een fraaie aanval, werd nog gestopt. Maar in de 28e minuut bekroonde Timon Kuiper zijn sterke wedstrijd met zijn 2e doelpunt. Na een goede pass van Zidane El Hadouchi, speelde hij zijn directe tegenstander uit en liet vervolgens de doelman kansloos: 1-2. En 3 minuten later was het spits Benjamin Roters die een dieptepass van achteruit geweldig aannam en voortreffelijk scoorde: 1-3.

FC Zutphen heeft pech

Voor de rust had FC Zutphen de partij al definitief kunnen beslissen. Jelle Macaré  kopte een cornerbal onhoudbaar en hard op de paal. En even later was het Mido Blok die aan het eind stond van een prachtige aanval. Zijn schot van 20 meter belandde echter op de kruising. FC Zutphen moest echter blijven oppassen voor de tegenstoten van JVC Cuijk. Maar een inzet van de spits belandde net naast het doel.

De wedstrijd snel beslist

Na de rust ging FC Zutphen verder waar het gebleven was. En het was 1 van de vele uitblinkers deze middag, Zidane el Hadouchi, die de partij besliste. In de 50e minuut slalomde hij na een uitstekende pass van Timon Kuiper langs zijn directe tegenstander en liet de doelman met een knap geplaatst schot kansloos, 1-4. FC Zutphen consolideerde daarna de voorsprong. Achterin werd niets meer weggegeven en de matig begonnen Jelle Macaré en Hidde van Kalker herstelden zich knap en speelden een prima 2e helft.

Mooiste doelpunt tot het laatst bewaard

JVC Cuijk kwam er niet meer aan te pas en FC Zutphen kreeg nog goede mogelijkheden via Benjamin Roters en Koen Hulleman. In de 77e minuut viel het mooiste doelpunt van de middag. Zidane El Hadouchi speelde met een prachtige sleepbeweging zijn directe tegenstander door de benen op de achterlijn. Zijn uitstekende voorzet werd door Jesse de Vries hard in het dak van het doel gejaagd, 1-5.

Aan het eind nog diverse kansen

FC Zutphen had de score nog kunnen uitbouwen. Benjamin Roters schoot net over en invaller Hidde Ruessink kopte net naast uit een corner. Na bijna het gehele seizoen geblesseerd te zijn geweest, maakte Sem Veeger in het laatste kwartier zijn opwachting. Hij viel prima in en had bijna gescoord. Zijn uitstekende actie werd echter net door de doelman gekeerd. En ook Ivan Staring had een doelpunt kunnen maken, maar ook hier wist de doelman in een uiterste poging de bal net naast te tikken. FC Zutphen kan zich op maken voor de laatste wedstrijd en misschien nog een nacompetitie toetje.

Opstelling FC Zutphen: Ezra Arends, Koen Hulleman (82. Hugo Groters), Jelle Macaré  (79. Hidde Ruessink), Hidde van Kalker, Lucas Hengstenberg (79. Khen Bakkerweerd), Timon Kuiper, David te Slaa, Mido Blok, Jesse de Vries (78. Sem Veeger), Benjamin Roters, Zidane El Hadouchi (82. Ivan Staring)

Verslag: Gerjan Nijland