Knappe 1-3 overwinning van FC Zutphen op ZZC ’20

FC Zutphen heeft zaterdag een knappe 1-3 overwinning behaald tegen een ploeg die fanatiek tegenstand bood op een zeer moeilijk bespeelbaar veld. De overwinning kreeg extra glans doordat de concurrenten punten verspeelden. AVW speelde gelijk in Brummen en SV Twello verloor bij Oene. Daardoor staat FC Zutphen nu 7 punten los met een wedstrijd minder gespeeld.

Wijziging in de beginopstelling

Ezra Arends verving in het doel opnieuw de geblesseerde Joey Wolsink. Hij moest meteen vol aan de bak na een pegel van Niels Wassink. Floris de Boer begon in de basis en speelde een goede wedstrijd. Michalis Spiridakis begon op de bank omdat hij niet had kunnen trainen door vakantie en ziekte. Hidde van Kalker speelde dit keer links achterin.

Vroege voorsprong FC Zutphen

In de 12e minuut kwamen de Zutphenaren bij 1 van de eerste aanvallen op voorsprong. Het was Jesse de Vries die op snelheid de diepte werd ingestuurd. De vleugelspits van FC Zutphen was niet zelfzuchtig en legde af op Zidane el Hadouchi die de 0-1 binnen schoot.

Snelle gelijkmaker

Lang kon FC Zutphen niet profiteren van de voorsprong want in de 21e minuut was het al weer gelijk. Op de linkerkant van FC Zutphen werd onvoldoende ingegrepen, waarna een voorzet volgde. Frank Lubbers wist met een mooi schot, dat Ezra Arends nog bijna wist te keren, de voorzet te verzilveren.

Felle duels

Er ontstonden felle duels, maar de wedstrijd bleef van beide kanten sportief. Floris de Boer scoorde bijna, maar zijn inzet belandde op de bovenkant van de lat. Het was Niels Wassink die de thuisclub bijna op voorsprong bracht, maar zijn schot ging naast. Het beter verzorgde spel was van FC Zutphen, maar men moest alle zeilen bijzetten om het overwicht te behouden.

Opnieuw voorsprong FC Zutphen

In de 31e minuut viel de onverwachte 1-2. Een slim genomen vrije trap van Timon Kuiper vormde de basis. Met een mooie snelle steekbal bediende hij Benjamin Roters, die knap schoot en doelman Mathijs Wenneker kansloos liet.

FC Zutphen probeert de wedstrijd te beslissen

FC Zutphen probeerde daarna de wedstrijd te beslissen. Maar Floris de Boer stuitte op doelman Wenneker, na een pass van Timon Kuiper. En Jesse de Vries schoot uit goede positie naast. Benjamin Roters kreeg een goede mogelijkheid maar zijn inzet werd tot corner verwerkt. En een goede mogelijkheid van Kevin Ooms belandde naast het doel.

Na de rust hetzelfde spelbeeld

FC Zutphen was niet in staat de beslissing te forceren. En moest goed oppassen voor de thuisploeg, waar Robin Wassink een sterke partij speelde. Benjamin Roters zag zijn lob net over het doel gaan na een pass van Zidane el Hadouchi. Maar verder dan een aantal corners kwam FC Zutphen niet. Omdat ook Kevin Ooms achterin sterk stond te verdedigen ontstonden er weinig mogelijkheden voor ZZC.

Beslissing in de 77e minuut

Het beslissende doelpunt viel in de 77e minuut. Een snelle ingooi van Mido Blok bracht de bal bij Benjamin Roters. De Zutphen spits speelde zich knap vrij en liet met een diagonaal schot doelman Wenneker kansloos. ZZC probeerde het daarna nog wel. Doelman Arends stopte een kopbal van Frank Lubbers, maar verder dan enkele corners kwam men niet.

Trainer Horsman kritisch maar tevreden met het resultaat

FC Zutphen boekte een mooie en belangrijke overwinning. Logisch dat trainer Mark Horsman tevreden was met het resultaat. Toch vond de trainer dat de beslissing te lang op zich liet wachten. Daardoor spookte steeds het gelijkspel tegen VIOS Vaassen door zijn hoofd. Bovendien was de wedstrijd door het moeilijk te bespelen veld rommelig. Maar uiteindelijk kwam het goed.

Opstelling FC Zutphen: Ezra Arends, David te Slaa, Kevin Ooms, Hidde Ruessink, Hidde van Kalker, Jesse de Vries (67. Michalis Spiridakis), Timon Kuiper, Mido Blok, Floris de Boer, Benjamin Roters, Zidane el Hadouchi (67. Niek Bakkerweerd)