Knappe 0-3 overwinning van FC Zutphen op Sp Eefde

FC Zutphen heeft zaterdagmiddag in Eefde een knap resultaat geboekt door met 0-3 te winnen in een fel duel. Het mooie weer en vele publiek op Sportpark De Wolzak zorgde voor een prachtige ambiance. Het spel van beide kanten was niet altijd goed, maar de felle strijd van beide teams maakte het een aantrekkelijke wedstrijd. Doordat ook de 3 andere concurrenten met flinke cijfers wonnen veranderde de stand niet. FC Zutphen gaat nog steeds met 1 punt voorsprong aan kop met nog 3 wedstrijden te spelen.

[ux_image id=”29566″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Uitstekend begin van FC Zutphen

Nadat de gastheren uit Eefde fel aan het duel waren begonnen en meteen de aanval zochten was het FC Zutphen dat het initiatief direct over nam en een hoekschop mocht nemen. De corner werd goed genomen door Lucas Hengstenberg. Jelle Macaré kopte de bal binnen via de binnenkant van de kruising. Dat betekende de 0-1 in de 3e minuut.

Felle duels

Eefde was niet van plan zich zo gemakkelijk gewonnen te geven en ging volop de duels aan. Aangezien ook FC Zutphen zich niet onbetuigd liet, ontstond een rommelig duel waarop wel veel spanning zat. Een goede kopkans van Tim Alferink belandde net naast het doel. En even later was er een kopkans uit een corner van Rens Braakhekke die net naast ging. FC Zutphen was technisch de betere ploeg. Met name door het sterke spel van Mido Blok en David te Slaa die samen met Jelle Macaré  een sterke wedstrijd speelden.

Kansen voor FC Zutphen

Luuk Meijer ging 10 minuten voor rust goed door op een dieptepass waarbij hij alleen op doelman Remmelink afstevende, maar hij schoot te zacht in. Even later had doelman Remmelink de grootste moeite om een doelpunt te voorkomen na een goed genomen cornerbal. FC Zutphen bleef te onrustig spelen, waardoor geen grote kansen meer ontstonden voor rust. In deze fase van de competitie blijft het moeilijk om goed voetbal op de mat te leggen.

Sterke fase van FC Zutphen na rust

FC Zutphen probeerde na de rust de beslissing te forceren. Een prachtige genomen vrije trap van Luuk Meijer werd door Niek Bakkerweerd prima ingekopt. Maar de goed keepende doelman Remmelink wist de bal net corner te tikken. Even later werd er een doelpunt van Niek Bakkerweerd afgekeurd na een prachtige aanval. Volgens veel FC Zutphen fans onterecht. De emoties liepen daarbij hoog op.

Benjamin Roters beslist de wedstrijd

Na een uitstekend schot van Rens Braakhekke dat net voorlangs het doel ging, pakte FC Zutphen de draad weer goed op. Mido Blok was pas na pittige overtredingen af te stoppen, maar FC Zutphen liet zich daardoor niet van de wijs brengen. De fel jagende Benjamin Roters wist de bal te veroveren in de 72e minuut waarna hij door doelman Remmelink binnen de 16 meter onderuit werd gehaald. De spits van FC Zutphen benutte de strafschop onberispelijk, 0-2.

Jelle Macaré maakt zijn 2e doelpunt

FC Zutphen wist in de 80e minuut de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Nadat men enkele corners had genomen was het een afgeslagen bal die door Luuk Meijer van afstand prima werd ingeschoten. Doelman Remmelink kreeg in een kluwen van spelers de bal niet klemvast, waarna Jelle Macaré  kon binnen tikken, 0-3.

FC Zutphen speelt de wedstrijd professioneel uit

Nadat er in het tweede gedeelte van de 2e helft een aantal wissels werden doorgevoerd, speelde FC Zutphen de wedstrijd professioneel uit en had het de score nog kunnen vergroten. Een schot van Mido Blok belandde net over het doel. Even later was het Zidane El Hadouchi die bijna scoorde. Doelman Remmelink kreeg nog net zijn vingertoppen tegen de bal waardoor die over vloog. En een schot van David te Slaa belandde net naast het doel.

Het einde van het duel werd nog opgevrolijkt door vuurwerk van de FC Zutphen jeugd waarna er nog volop genoten werd van het mooie weer op Sportpark De Wolzak. Assistent-trainer Mark Mol was dik tevreden met het resultaat. Er had aan het eind zelfs nog iets meer in gezeten. Hij vond het positief hoe er met de druk was omgegaan.

Opstelling FC Zutphen: Ezra Arends; Koen Hulleman, Jelle Macaré, Hidde van Kalker, Lucas Hengstenberg (80. Khen Bakkerweerd); David te Slaa, Luuk Meijer (80. Timon Kuiper), Mido Blok (85. Hidde Ruessink), Niek Bakkerweerd (70. Zidane el Hadouchi), Benjamin Roters, Jesse de Vries.

Verslag: Gerjan Nijland