Klinkende 0-6 overwinning van FC Zutphen bij SV Waalstad

FC Zutphen heeft vandaag een klinkende 0-6 overwinning behaald bij SV Waalstad. De gastheren uit Nijmegen speelden vanaf de eerste minuut een kansloze wedstrijd tegen het geconcentreerd spelende FC Zutphen, dat bovendien sterk was in de duels. Toch was trainer Mark Horsman kritisch over de 1e helft, ondanks de 0-4 ruststand. Er werd door FC Zutphen teveel uit de organisatie gespeeld, waardoor SV Waalstad enkele goede kansen kreeg.

[ux_image id=”28585″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Vroege openingsgoal

Na een tweetal corners en een gemiste mogelijkheid van Benjamin Roters was het Luuk Meijer die in de 10e minuut de score opende. Uit een pass van Lucas Hengstenberg gaf hij een gerichte schuiver af, die onhoudbaar doel trof. Na gemiste kansen van Niek Bakkerweerd en Timon Kuiper, die beiden alleen voor de doelman opdoken, was het Benjamin Roters die in de 21e minuut voor de 0-2 zorgde. Een prachtige dieptepass van Luuk Meijer stond aan de basis van het doelpunt.

Beide partijen missen goede mogelijkheden

Waalstad trachtte wat terug te doen en na een goede aanval ontstond een scrimage voor het doel van FC Zutphen. Doelman Isselman stond echter op de juiste plek. Een goede actie van Jelle Macaré bracht Niek Bakkerweerd in kansrijke positie, maar zijn inzet ging net over. Aan de andere kant reageerde Siem Isselman goed op een kopbal van de spits van Waalstad en even later had de doelman geluk dat een schot op de lat belandde. Even later was het Mido Blok die miste na een pass van David te Slaa.

Wedstrijd vlak voor rust beslist

In de 42e minuut viel de beslissende 0-3. Een goed opgezette aanval van Hugo Groters, waarbij hij Niek Bakkerweerd aanspeelde, werd door de spits van FC Zutphen voorgezet waarna Benjamin Roters, die op de goede plek stond, kon afronden. Er waren protesten vanwege vermeend buiten spel van Niek Bakkerweerd, maar deze waren niet terecht. En 3 minuten later gooide Jelle Macaré de wedstrijd definitief in het slot na een prima aanval, 0-4.

FC Zutphen speelt de wedstrijd gecontroleerd uit

Na de rust kwam FC Zutphen niet meer in de problemen en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Luuk Meijer miste nog 2 goede mogelijkheden na sterk opgezette aanvallen van Hugo Groters en Jesse de Vries. In de 66e minuut maakte topscorer Benjamin Roters zijn hattrick door de 0-5 aan te tekenen na een uitstekende voorzet van Niek Bakkerweerd. En in de 72e minuut was het David te Slaa die de 0-6 maakte met een prachtig afstandsschot met de rechter buitenkant van de schoen.

Goede invalbeurten en debuterende speler

Het laatste half uur werd er veel door de technische staf gewisseld. Jesse de Vries speelde gretig, en had pech na een paar goede mogelijkheden dat hij op de doelman stuitte. Floris de Boer gaf een paar goede assists waar ook net geen doelpunt uit voort kwam. Thijmen Veen verving Luuk Meijer op het middenveld. Hij debuteerde en liet een goede indruk achter. Dat gold ook voor Stan Murray, die Jelle Macaré achterin verving. FC Zutphen nam daardoor de 3 punten mee naar huis. De onderlinge verschillen bovenin wijzigden niet, doordat ook VV Dieren en JVC Cuijk duidelijke overwinningen behaalden.

Opstelling FC Zutphen: Siem Isselman, Hugo Groters, Jelle Macaré (70. Stan Murray), Hidde van Kalker, Lucas Hengstenberg, Timon Kuiper (70. Floris de Boer), David te Slaa, Luuk Meijer (79. Thijmen Veen), Mido Blok (63. Jesse de Vries), Niek Bakkerweerd, Benjamin Roters

Verslag: Gerjan Nijland