Grote 7-0 overwinning van FC Zutphen (zat) op Juliana ’32 in 2e bekerronde

FC Zutphen heeft zaterdag op sportpark ’t Meijerink een grote 7-0 overwinning behaald op het bezoekende Juliana.

Voor de rust konden de bezoekers de thuisploeg nog goed partij geven, maar na de rust namen de Zutphenaren snel afstand.

In de 17e minuut opende Sem Veeger de score na een mooie schuiver in de benedenhoek. De speler die vanuit de jeugd zijn kans krijgt in de hoofdmacht scoorde twee keer. In de 80e minuut schoot hij een vrije trap van 20 meter prachtig binnen, wat de eindstand van 7-0 tot gevolg had.

Vlak voor rust in de 45e minuut was het Nathan Greven die de 2-0 binnen kopte na een prima genomen corner van Jesse de Vries.

Na een eigen doelpunt van Juliana in de 53e minuut, na een scherpe voorzet van Jelle Macare, ging het snel voor de goed combinerende Zutphenaren.

In de 55e minuut zorgde Rik Vlutters met een mooie actie voor de 4-0.

In de 58e minuut werd het 5-0 door Jesse de Vries na een mooie combinatie met Sem Veeger, en in de 63e minuut zorgde Luuk Meijer met een goed schot voor de 6-0.

Komende dinsdag spelen de Zutphenaren vriendschappelijk tegen het 1 klasse hoger spelende VVOP in Voorthuizen om 20.00 uur. En komende zaterdag vindt de laatste bekerwedstrijd thuis plaats tegen Sportclub Rijssen.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Hugo Groters ( 60. Khen Bakkerweerd), Jocko Koster ( 60. David te Slaa), Joost van Vliet, Hidde van Kalker, Sem Veeger, Luuk Meijer, Rik Vlutters, Jelle Macare ( 60. Lars Huber), Nathan Greven, Jesse de Vries.