FC Zutphen heeft het zaterdag tegen Rouveen niet kunnen redden, en verloor met 3-2. De nederlaag was uiterst zuur, omdat het veldspel goed was, maar de oorzaak was dat de doelpunten te gemakkelijk werden weg gegeven. En dat in de 2e helft tegen 10 man en met een aansluitingstreffer, die al in de 46e minuut viel, dit voordeel niet kon worden benut. Het was jammer voor de jonge ploeg, die zonder meer talent heeft, maar zal moeten proberen om volgend seizoen de weg naar boven terug te vinden.

Op het prachtige sportcomplex van Rouveen was het een sfeervol gebeuren met veel supporters vanuit Zutphen, die per dubbeldekker waren af gereisd, en zelfs de jongeren die vanuit het pinksterkamp in Hellendoorn de spelers kwamen aanmoedigen. FC Zutphen trad bijna compleet aan met alleen Hidde van Kalker die niet fit was, waardoor Jelle Macare, als rechtsback begon.

De harde wind stond strak over het veld, en direct vanaf de aftrap zocht Rouveen vol de aanval. Door FC Zutphen werd een overtreding gemaakt. Uit de vrije trap die hoog in de 16 meter werd gebracht ontstond een onoverzichtelijke situatie, waarbij spits Jean Paul Hooikammer het meest besluitvaardig was en de bal in het doel schoof. Dat was al na 50 seconden de 1-0.

FC Zutphen zocht daarna vol de aanval, waardoor mogelijkheden ontstonden.

Nathan Greven schoot net naast na een goede combinatie met Niek Bakkerweerd, en even later was er een kopbal van Niek Bakkerweerd, die net naast het doel belandde, na een goede voorzet van Luuk Meijer.
De achterhoede van FC Zutphen had echter de handen vol aan de zeer sterk spelende en razendsnelle spits Daimen Schra.
En een overtreding op deze speler had een vrije trap tot gevolg in de 15e minuut. Herwin Talen posteerde zich achter de bal en schoot keihard van zeker 25 meter de bal in de kruising, 2-0.

Aan de andere kant was het Jelle Macare die daarna een vrije trap kreeg die in de handen van doelman Daan Kattenberg belandde. Even later was het Hooikammer die opnieuw een goede mogelijkheid kreeg, maar zijn inzet ging net naast.

In de 35e minuut kwam FC Zutphen op 2-1. Een goede combinatie tussen Rik Vlutters en Jesse de Vries zorgde voor een goed schot van Rik Vlutters. Doelman Kattenberg had de bal niet klem waarna de attent reagerende Nathan Greven kon scoren. FC Zutphen kreeg echter onvoldoende grip op de sterk spelende Daimen Schra. Deze zorgde met een goede actie in de 41e minuut voor veel gevaar, doordat de Zutphen verdediging niet goed in greep. De bal werd terug gelegd op Jarno Domine, die met een uitstekend geplaatst schot voor de 3-1 zorgde.
Vlak voor rust kon deze speler vertrekken nadat hij tegen zijn 2e gele kaart op liep.

Na de rust was het bij de eerste de baste aanval raak. De goed leidende scheidsrechter Rutgers legde bal op de stip na hands van een verdediger van Rouveen. Niek Bakkerweerd schoot de penalty prima raak en dat betekende in de 46e minuut de 3-2. Iedereen verwachtte dat FC Zutphen met de numerieke meerderheid de wedstrijd zou gaan beslissen. Maar het veldspel van de Zutphenaren was wel goed, echter de eindpass ontbrak. En het ontbrak het team aan een leider die de zaak op zweepte. Tevens moest men oppassen voor de counter.

Marijn Sangers greep bekwaam in toen Daimen Schra alleen voor hem op dook. Na de wissel in de 60e minuut waarbij David te Slaa kwam voor Luuk Meijer ontstonden er mogelijkheden. Rik Vlutters zag de bal net langs de verkeerde kant van de paal gaan na een goede actie van Nathan Greven. Laatstgenoemde en Jesse de Vries zorgden voor der meeste dreiging. Een uitstekende actie van Jesse de Vries, waarbij de verdediging uit elkaar gespeeld was, zorgde voor een goede voorzet, maar iedereen miste de bal.

In de 72e minuut kwam jeugdspeler Sem Veeger voor Jelle Macare. Bij zijn eerste balcontact verwerkte hij een voorzet uitstekend, maar zijn volley werd met veel moeite door doelman Kattenberg gekeerd. In de daaropvolgende aanval schoot Sem Veeger de bal net naast het doel.

De technische staf bracht Michiel van der Beek in de 80e minuut voor Jort Bleumink. Maar Rouveen verdedigde massaal en wist het spel van de Zutphenaren, die steeds onnauwkeuriger werden, prima te vertragen en te ontregelen. Hierdoor lukte het de Zutphenaren niet om tot scoren te komen, en was de degradatie een feit.

Het elftal van FC Zutphen herbergt veel talent, kwaliteit en inzet. Maar het mist net dat stukje routine en leiderschap om in de 2e klasse te kunnen meedraaien. Als deze jongens echter bij elkaar blijven, kan er voor de toekomst een mooi team groeien. Met die opbouw kan volgend seizoen worden begonnen, en dat zal op de iets langere termijn voor een mooi individueel en teamresultaat kunnen zorgen.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Jelle Macare ( 72. Sem Veeger), Hidde Ruessink, Jort Bleumink ( 80. Michiel van der Beek), Khen Bakkerweerd, Nathan Greven, Rik Vlutters, Luuk Meijer ( 60. David te Slaa), Lars Huber, Jesse de Vries, Niek Bakkerweerd.

GJN

[foogallery id=”15838″]
Fotograaf: Hans ten Brinke

Vind ik leuk 0

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
()
x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!