FC Zutphen wint met 3-1 van Excelsior Zetten in een matige wedstrijd

FC Zutphen heeft zaterdag het bezoekende Excelsior uit Zetten met 3-1 verslagen. Zonder problemen ging dat niet. Bij aanvang van de wedstrijd viel een enorme stortbui waardoor er veel water op het veld stond. De bal rolde in de 1e helft dan ook nauwelijks. Tot overmaat van ramp kwam de thuisclub ook nog op een 0-1 achterstand. Aan de linkerkant gleed Lucas Hengstenberg weg, waarna de bal voor het Zutphense doel werd geschoten. Aanvoerder Rens de Haas schoot vervolgens doeltreffend binnen.

[ux_image id=”29341″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Spervuur van aanvallen

Vervolgens was het een spervuur van aanvallen op het doel van Excelsior. En dat werd extra bemoeilijkt door het slechte veld. Verder dan een tiental corners kwam FC Zutphen niet. De mannen uit Zetten verdedigden fel, maar deden dat correct. En FC Zutphen begon ook nog eens veel kansen te missen. Luuk Meijer schoot naast na een vrije schietkans. En een goede actie van Timon Kuiper had geen succes omdat zijn schot net naast ging. Hidde van Kalker zag zijn schot over gaan. Niek Bakkerweerd zag zijn prachtige schot op de lat belanden. En een prima inzet van Zidane El Hadouchi werd van de lijn gekopt.

Luuk Meijer maakt de gelijkmaker

Een doelpunt kon echter niet uitblijven. In de 32e minuut was het raak. Een prachtige afgemeten voorzet van Jelle Macaré  werd door Luuk Meijer beheerst afgerond: 1-1. FC Zutphen bleef hard werken om een voorsprong te forceren. In deze fase had FC Zutphen via Jelle Macaré en Luuk Meijer een aantal goede aanvallen. Maar de ballen gingen er niet in. Niek Bakkerweerd en Luuk Meijer stuitten op de goed keepende Roy Cornelissen.

Met voorsprong de rust in

Maar op slag van rust viel toch de 2-1 voor FC Zutphen. Het was Zidane El Hadouchi die uitstekend scoorde na een geweldige aanval via Luuk Meijer en Jesse de Vries.

FC Zutphen verzuimt afstand te nemen

FC Zutphen bracht na de rust een enorm aantal kansen om zeep. Niek Bakkerweerd schoot net naast. Luuk Meijer stuitte op doelman Cornelissen. Timon Kuiper schoot op de paal. Benjamin Roters schoot net naast. Een kopbal van Jesse de Vries ging net naast en daarna stuitte hij na een 1-2 met Benjamin Roters op doelman Cornelissen. Aan de andere kant moest FC Zutphen nog oppassen op de tegenaanval. Vooral Pim Mantel was met kopballen 2x dichtbij succes.

Wedstrijd beslist in de 78e minuut

Het was de beste man bij FC Zutphen, Zidane El Hadouchi, die zijn 2e doelpunt maakte en voor de 3-1 zorgde. En opnieuw was het een schoonheid van een doelpunt, na een aanval die over veel schijven ging. Luuk Meijer en Jesse de Vries deden goed voorbereidend werk. Terecht werd Zidane El Hadouchi tot man van de wedstrijd gekozen. FC Zutphen bleef nog wel slordig omspringen met de kansen.

Trainer Mark Horsman vond het na afloop jammer dat de zege niet hoger uitviel, want het doelsaldo kan aan het einde van de rit belangrijk zijn. Over de opbouw van de aanvallen was hij tevreden. Maar de afwerking liet duidelijk te wensen over. Daar zal hard aan gewerkt moeten worden. Dinsdagavond om 20.00 uur komt DVOV uit Velp op bezoek.

Opstelling FC Zutphen: Ezra Arends; Hidde van Kalker (46. Koen Hulleman), Jelle Macaré, Hidde Ruessink (46. Benjamin Roters), Lucas Hengstenberg; Jesse de Vries, David te Slaa, Luuk Meijer, Timon Kuiper (70. Mido Blok); Niek Bakkerweerd (70. Khen Bakkerweerd), Zidane El Hadouchi.

Verslag: Gerjan Nijland