FC Zutphen wint Achterhoek Cup duel met 13-0 van Ratti/Socii

FC Zutphen speelde vanavond op eigen veld de Achterhoek Cup wedstrijd tegen Ratti/Socii. De ploeg van Mark Horsman schoot genadeloos uit zijn slof. Na een 8-0 ruststand werd de wedstrijd uiteindelijk gewonnen met 13-0.

[ux_image id=”25576″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

FC Zutphen domineerde de wedstrijd volledig. Al snel rolde de ene na de andere aanval richting het doel van de bezoekers.

Roters opent de score

In de 11e minuut gaf Benjamin Roters het startsein voor het doelpuntenfestival. De spits werd weggestuurd door Luuk Meijer en scoorde koel de 1-0. In de 13e minuut werd de score verdubbeld dankzij een eigen doelpunt van de doelman van Ratti/Socii. Hij verwerkte een lage harde voorzet van de bedrijvige Zidane El Hadouchi verkeerd.

Kopgoal David te Slaa

In de 15e minuut stond Zidane opnieuw aan de basis van een doelpunt door een hoekschop af te leveren bij David te Slaa. Hij zorgde met een schitterende kopbal voor de 3-0. FC Zutphen liet het er na deze doelpuntrijke minuten niet bij zitten. De middenvelders zetten de aanvallers Sem Veeger, Benjamin Roters en Zidane El Hadouchi continu aan het werk.

Doelpuntenregen

Wat volgde was een doelpuntenregen. Zidane El Hadouchi zorgde voor de 4-0 na een mooi overstapje van Sem Veeger. En Mido Blok pikte ook een goaltje mee door doeltreffend af te ronden op aangeven van Benjamin Roters. In de 34e en 38e minuut voerde topscorer Benjamin Roters de score hoogstpersoonlijk op naar 6-0 en 7-0. En in de 42e minuut zorgde Sem Veeger met een mooi afstandsschot voor de 8-0 ruststand.

Tien, tien, tien

Na rust gaat FC Zutphen verder, waar het voor de thee gebleven was. Luuk Meijer schiet raak na een pass van Mido Blok. Doelman Ezra Arends moet vervolgens redding brengen door een vrije trap uit de hoek te plukken. Maar daarna is het wachten op de tiende treffer. Die valt in de 57e minuut als David te Slaa zijn 2e doelpunt van de avond maakt. De middenvelder schiet raak na een aanval over meerdere schijven. De voorzet van Sem Veeger wordt door Luuk Meijer op de inlopende David te Slaa gekaatst. Zijn schot betekent de 10-0.

Rust voor drietal

Trainer Mark Horsman gunt Luuk Meijer, Hidde van Kalker en Sem Veeger vervolgens rust. Hij brengt met Hugo Groters, Lucas Hengstenberg en Steye Kleijzen 3 frisse wissels in de ploeg. Ratti/Socii zakt steeds verder in. Daardoor worden de ruimtes klein en lijkt het tempo lager te worden.

Eindsprintje

Zidane El Hadouchi zorgt in de 77e minuut voor de 11-0. En 2 minuten later zet Benjamin Roters met een bekeken schuiver de 12-0 op het scorebord. Het slotakkoord is voor Teun Isselman. De verdediger zorgt in de allerlaatste minuut van de wedstrijd voor de 13-0 eindstand.

Opstelling FC Zutphen: Ezra Arends; Koen Hulleman, Teun Isselman, Hidde van Kalker (62. Hugo Groters), Khen Bakkerweerd; Mido Blok, David te Slaa, Luuk Meijer (62. Lucas Hengstenberg); Sem Veeger (62. Steye Kleijzen), Benjamin Roters, Zidane El Hadouchi