FC Zutphen verslaat JVC Cuijk met 4-3 in enerverende topper

Het was diep in blessuretijd. FC Zutphen poogde wanhopig de 3 punten binnen te halen, nadat het een verdiende 3-0 voorsprong in de laatste 20 minuten uit handen had gegeven. Door volop druk te zetten op de achterhoede van de bezoekers caramboleerde de bal via diverse spelers naar de linkerkant bij Zidane El Hadouchi. De sterk spelende FC Zutphen aanvaller stond in een moeilijke hoek, maar liet doelman Frank Beljaars met een prima schuiver kansloos. Dat betekende de 4-3 en een geweldige vreugde explosie bij alles wat FC Zutphen was. De 3 punten waren binnen maar het was tegelijkertijd een aansporing om volwassener te spelen, aldus een zeer blije trainer Mark Horsman na afloop.

[ux_image id=”27682″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Geen problemen voor FC Zutphen tot de 70e minuut

De 1e helft en de eerste 25 minuten in de 2e helft verliepen probleemloos voor FC Zutphen. De thuisploeg was duidelijk de bovenliggende partij in het aantrekkelijke en felle duel. Met goed lopende aanvallen werd het doel van JVC Cuijk bestookt. Mogelijkheden waren er voor Timon Kuiper na goed voorbereidend werk van Luuk Meijer en Niek Bakkerweerd. Maar ook daarna wisten Niek Bakkerweerd en tot twee keer toe Benjamin Roters niet tot scoren te komen na goede kansen. Doelman Frank Beljaars toonde zijn klasse door steeds goed in te grijpen. De mannen uit Cuijk stelden daar enkel een paar gevaarlijke corners tegenover. Maar verder kwam men niet.

Pech voor FC Zutphen

Het zeer talrijke publiek genoot volop van het gedreven en fitte FC Zutphen. Timon Kuiper had pech dat zijn vrije trap via de onderkant van de lat het veld weer in sprong. En Hidde van Kalker zag een goede solo net gestuit worden. Zidane El Hadouchi had de openingstreffer op zijn schoen, maar hij schoot te zacht in. Doelman Beljaars stopte knap via een cornerbal een uitstekende schuiver van Timon Kuiper. Op het middenveld heerste David te Slaa met sterk spel. Achterin had FC Zutphen met de sterk spelende Jelle Macare en Hidde Ruessink de zaken goed onder controle, waardoor met een brilstand de rust werd ingegaan.

Niek Bakkerweerd breekt de ban

JVC Cuijk trachtte in het begin van de 2e helft de bakens te verzetten. Maar verder dan een goede kopbal van Jasper Vink kwam men niet. Daarna vlogen de Zutphenaren er weer bovenop. Doelman Beljaars keerde nog goede mogelijkheden van Benjamin Roters en Zidane el Hadouchi. Maar in de 52e minuut moest hij eindelijk capituleren. Een prima voorzet van Benjamin Roters werd knap ingeschoten door Niek Bakkerweerd, die vaak op de goede plaats staat. Doelman Beljaars keerde nog het schot, maar in de rebound van de attente Niek Bakkerweerd was hij kansloos, 1-0.

Een grote overwinning lijkt in het verschiet

FC Zutphen bleef volop de aanval zoeken. In de 60e minuut was het Zidane el Hadouchi die knap een bal wist te onderscheppen, en vervolgens direct een voorzet gaf op Benjamin Roters. De spits van Zutphen kopte onberispelijk binnen, 2-0. Onder aanvoering van het fanatieke publiek probeerde FC Zutphen de genadeklap uit te delen. Een prima actie van Timon Kuiper bracht de bal bij Niek Bakkerweerd, maar zijn schot belandde net naast het doel. Maar in de 65e minuut was het 3-0. Een prachtige steekpass van Timon Kuiper op Benjamin Roters was de aanleiding en de Zutphen spits verschalkte de doelman met een prachtige lob.

Slechte fase van FC Zutphen

De gasten uit Cuijk lieten zich niet overrompelen en herstelden zich knap. Daarbij werd men enigszins geholpen door een discutabele strafschop van de verder goed leidende scheidsrechter Peezenkamp. Bjenze Graat schoot de penalty onberispelijk binnen, en dat betekende 3-1 in de 70e minuut. JVC Cuijk rook haar kans en de Zutphenaren begonnen slordig te spelen en duels te verliezen. En ook de weersomstandigheden werden er niet beter op. Men kreeg nog een waarschuwing via Ali Ozdemir, wiens schot nog werd gekeerd door doelman Joey Wolsink. Maar in de 80e minuut was het topscorer Jasper Vink die vanaf de 16 meter keihard uit haalde, 3-2.

JVC Cuijk maakt gelijk

Trainer Horsman trachtte het tij nog te keren door een paar verse krachten in te brengen, maar dat mocht niet baten. In de 85e minuut kwam het felle maar sportief spelende Cuijk toch nog langszij. Dat gebeurde via Jordi Toonen, die een uitstekend opgezette aanval af rondde. FC Zutphen leek daarmee 2 kostbare punten weg te geven, en moest oppassen dat het niet nog erger werd.

FC Zutphen nog een keer vol op de aanval

Het pleitte voor het team dat men niet bij de pakken neer ging zitten. Nog 1 keer werd alles vol op de aanval gegooid. Met als resultaat het prachtige doelpunt van Zidane el Hadouchi. Scheidsrechter Peezenkamp liet nog enige tijd doorspelen, en kon er geen genoeg van krijgen. Maar FC Zutphen hield het doel schoon. Na afloop vielen spelers en supporters elkaar in de armen. Het was een emotionele, enerverende, maar ook sportieve pot voetbal geweest, waarbij Benjamin Roters werd gekroond als man of the match.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink; Hidde van Kalker, Jelle Macaré (88. Sandro Bruil), Hidde Ruessink, Lucas Hengstenberg; Timon Kuiper, David te Slaa, Luuk Meijer (75. Koen Hulleman); Niek Bakkerweerd (80. Mido Blok), Benjamin Roters, Zidane El Hadouchi

Verslag: Gerjan Nijland