FC Zutphen verliest met 4-2 van DZC O23 in Achterhoek Cup

FC Zutphen verloor dinsdagavond in Doetinchem met 4-2 van de DZC O23 selectie in de strijd om de Achterhoek Cup. Het was een aantrekkelijke wedstrijd die in hoog tempo werd gespeeld. DZC was voor de rust de betere ploeg, en leidde met 2-1. Na de rust was FC Zutphen de betere ploeg. Maar door persoonlijke fouten achterin en te veel gemiste kansen ging de wedstrijd verloren.

Sterke tegenstand

DZC begon sterk en al snel bleek dat dit 1 van de beste ploegen was, waar FC Zutphen dit seizoen tegen gespeeld heeft. De Zutphenaren hadden moeite met het hoge tempo en de hoge handelingssnelheid van de tegenstander. Toch was het FC Zutphen dat de score opende. Een foutieve pass achterin bij DZC bracht Timon Kuiper in balbezit. Na een sterke rush rondde hij bekwaam af. Dat betekende in de 15e minuut de 0-1.

DZC komt op voorsprong

De thuisclub liet zich niet ontmoedigen. In de 25e minuut viel de 1-1 uit een corner, waarbij er niet goed werd gedekt. Daarna bracht de lat voor FC Zutphen redding. Maar in de 37e minuut ging het toch mis. Een slimme lob over Kevin Ooms, die niet fit oogde, bracht de spits vrij voor doelman Ezra Arends, waarna hij de 2-1 scoorde. Kevin Ooms liet zich in de 43e minuut vervangen door Ivan Staring. David te Slaa nam zijn plaats achterin over.

FC Zutphen herpakt zich in de 2e helft

In de 46e minuut viel de 2-2. Een goede actie van Zidane el Hadouchi aan de linkerkant bracht de bal voor het doel, waar Benjamin Roters in 2e instantie de doelman verschalkte. FC Zutphen dacht daarna de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar een enorme fout achterin zorgde in de 55e minuut voor de 3-2. Bij het uitverdedigen werd de bal simpel in de voeten van een tegenstander gespeeld. De ploeg uit Doetinchem pakte dit cadeautje direct uit.

Te veel gemiste kansen

FC Zutphen had daarna nog alle mogelijkheden om gelijk te komen. Timon Kuiper miste alleen voor de keeper en Ivan Staring in de rebound. Hidde van Kalker schoot op de paal. Jesse de Vries miste een grote mogelijkheid. En dat gold even later ook voor Mido Blok. De laatste 10 minuten moest FC Zutphen met 10 man verder doordat Ivan Staring uit viel met een flinke knieblessure, en de wissels waren verbruikt. DZC maakte in blessuretijd op de counter nog 4-2, voor de statistiek.

Nuttige oefenwedstrijden

Voor het verdere verloop van de competitie zijn dit nuttige oefenwedstrijden. Iedere speler kan zien waar hij staat, en waar de verbeterpunten liggen, zowel individueel en als team. Wel zijn er de risico’s van blessures tegen dit soort sterke tegenstanders. Want een wedstrijd verliezen wil niemand. Maar de volledige selectie in de breedte zal zich daarom de komende weken moeten opmaken voor de felle strijd om de titel.

Opstelling FC Zutphen: Ezra Arends (60. Siem Isselman), Hidde van Kalker, Kevin Ooms (43. Ivan Staring), Hidde Ruessink, Hugo Groters (70. Tim Scholten), Timon Kuiper, David te Slaa, Mido Blok, Floris de Boer (46. Jesse de Vries), Benjamin Roters (75. Sandro Bruil), Zidane el Hadouchi.